SETESDAL: — Jeg kommer til å vinne Idol, sier Johnny Rossevatn, og smiler under cowboyhatten.

Etter torsdagens åpningskonsert åpnet festivalområdet på Ose Countryfestival i går. I strålende sol kunne publikum handle cowboyantrekk, dra på country-cruise på Byglandsfjorden eller forsøke å bli årets countryidol på Ose. Johnny Rossevatn virker sikker i sin sak:

— Jeg vinner fordi jeg har lik dress som Dwight York, trekkplasteret her i fjor, sier Rossevatn, og gjør seg klar for opptreden.

Unge og Gamle

Det var ikke noe å si på stemningen på Ose Countryfestival i går.

— Vi har det veldig bra, sier Camilla Nakkestad.

Hun er på Ose sammen med kjæresten Einar Foss og kameratene Leif og Cato Idland. De er blant de yngre på campen, men koser seg likevel.

  • Vi var her i fjor også, og er her for å slappe av og høre på musikk, sier Foss.

Like bortenfor sitter den noe eldre Arthur Lindefjell med hatt, boots og slengbukser.

— Dette er mitt tredje år på Ose, og det er den mest morsomme plassen jeg vet om. De har blitt mye bedre de siste årene på musikken, sier Lindefjell, som har god peiling på country etter 17 år i New York.

Torsdag ankom nærmere 1000 besøkende, og under skyfri himmel fylte campingbiler og telt sakte, men sikkert opp campingplassen i går.

— Jeg tror det blir opp mot 3000 her i kveld, sier Gunnar Thommessen, en av de ansvarlige for festivalen.

Ingen Osedollar

Med økende publikumstall oste det av ville vesten i Setesdal i går, men den lovede Osedollaren glimret med sitt fravær. Dollarseddelen var en eksklusiv dollarseddel med bilde av festivalens sheriff, Lucky Ose, som publikum skulle bruke under festivalen.

— Ja, dette var skuffende. Det hadde vært utrolig gøy for alle som er her. Trykkeriet klarte ikke å få dem ferdige til festivalen. Det er bare å si fy, fy, sier Gunnar Thommessen, en av de ansvarlige for Ose Countryfestival, og håper de kan levere den eksklusive pengeseddelen til neste års festival.

Årets festivalsheriff, Lucky Ose, var heller ikke å se på festivalområdet. Hans sheriffkontor og fengsel sto i stedet tomt, men Gunnar Thommessen lovet at Lucky Ose skulle ankomme festivalen utover kvelden.

Tequila på høykant

Under åpningen torsdag sto countrybandet Los Pacaminos øverst på plakaten. På bandets raider sto derimot en flaske tequila:

— Det var full tequilafest her på åpningen, og det ble både to og tre flasker. De satt lenge etter konserten og ville ikke gi seg, ler Gunnar Thommessen.

I går kveld spilte band som Bakersfield, The Grapestompers og Bill Booth & Band. Likevel var det amerikastjernen Pam Tillis som til slutt sjarmerte sjeler på Ose.

I dag åpner festivalområdet på formiddagen, med matservering, country-cruise på fjorden, marked og countryidol. Kveldens stjerner på scenen er John Beland and Larry Patton fra The Flying Burrito Brothers.