KRISTIANSAND: Det var yrende liv, sang og musikk i solsteiken utenfor Samsen Kulturhus fredag formiddag. Over 400 deltakere hadde møtt opp i køen, og ventet på å få synge for Idol-dommerne.

Se intervju med juryformann Jan Fredrik Karlsen og Asbjørn Slettemark her

Interessen for Idol har vært rekordhøy i 2007, og i Kristiansand hersket Idol-feberen som aldri før på årets første audition.

Fvn.no møtte blant annet Anna Sigurdardottir (17) i køen utenfor Samsen. Hun hadde ikke klart å bli skikkelig nervøs ennå, men hadde tatt med seg venninnene Line Gundersen (17), Hanne Fredli (16) og Milana Knezevic (16) som moralsk støtte likevel.

Se bildene fra Idol-sirkuset på Samsen

— Jeg begynner nok å skjelve litt når jeg kommer inn foran dommerne, smiler Anna.

Hun skal synge Whitney Houstons "My Love is Your Love", og har veldig lyst til å gå videre.

Syngende bartender

Da det ikke er Idol-audition i Stavanger i år, tok Siv Wenche Johansen (20) 06.00-toget til Kristiansand for å delta. Til daglig er hun syngende bartender på Jørpeland utenfor Stavanger og går på musikklinje på skolen.

— Jeg håper jeg kommer til Oslo! Jeg skal synge "Foolish Games" med Jewel og skal sjarmere dommerne ved enkelt og greit å være meg selv, sier Johansen.

Fra Lyngdal med Rod Stewart

Linda Knutsen (22) tok turen fra Lyngdal til Kristiansand fredag for å delta på Idol-audition. Hun synger til vanlig i bandet One to One og skal synge Rod Stewarts "I don't wanna talk about" for dommerne.

— Den sangen passer til stemmen min, så derfor har jeg valgt den, sier Knutsen.

Først i køen

Venninnene Susanne Andreassen (17), Sandra Helen Søvik (20), Camilla Kåsen (19) og Rebekka Søvik (16) hadde sikret seg plass helt først i køen på Samsen. Da fvn.no møtte dem klokken 11.30, hadde de stått i kø siden 08.45. — Det er viktig å være tidlig ute, sier de tre.

Fant kjærligheten på Idol

19-årige Camilla Kåsen var også med i Idol i fjor, og da ble det full klaff på kjærlighetsfronten for den unge sangspiren. Hun ble spleiset med en kamerat hun hadde med seg av programlede Solveig Kloppen, og nå er paret forlovet.

Jan Fredrik Karlsen tilbake

Auditionen vil foregå på Samsen kulturhus hel helga. Hundrevis av unge håpefulle fra nær og fjern skal teste sine sang- og musikkferdigheter foran dommerpanelet i Kristiansand. Dommerne består i år av juryformann, Jan Fredrik Karlsen, artist Benedicte Adrian, musikkjournalist Asbjørn Slettemark og artist Mariann Thomassen (kjent fra Surferosa).

Vinneren vil få en platekontrakt med Sony BmG. Det er i år lov å ha med seg instrument inn på audition og nytt av året er også at den øvre aldersgrensen på deltakerne er hevet fra 28 til 35 år.