Idol har fått en del kritikk for at de TV2 anser som de beste kandidatene, alltid får synge sist. Forrige fredag gikk Ørjan Hatlevik og Vivian Sørmeland videre. De sang som nummer syv og åtte. I første Idol-runde forrige onsdag gikk sørlendingen Anders Mjaaland (17) videre. Han sang også som nummer åtte. Storfavoritt Yolanda Myrbostad sang som nummer sju, men endte på en fjerdeplass etter å blitt slått av Jonas Thomassens knallfremføring av Cash-låten «Hurt».

Sjansen for at Bob vil gå videre med Daniel Powter-låten «Bad Day» i kveld, er med andre ord meget høy. — Hvis jeg klarer sangen går jeg videre. Hvis jeg bommer, havner jeg sist, fastslår Bob Mørk.

Han er trolig den av semifinalistene i kveldens gruppe som har sunget minst. Før han meldte seg på Idol hadde han sunget karaoke kun én gang. Det er noe av grunnen til at Bob synes favorittstempelet er litt uvirkelig. - At jeg skal være favoritt foran folk som gjør dette til daglig, virkelig merkelig, sier han.

Bob er likevel ganske overbevist om at det kommer til å gå hans vei i kveld: - Det blir bra. Bare vent til du hører det. Det blir knallbra, sier han fornøyd.

Tippeselskapet Unibet har forresten en annen oppfatning enn TV2. Der ligger Bob Mørk nest sist til å vinne Idol med en odds på 101. HEIDI DITLEFSEN