KRISTIANSAND: Jørgen Skauge har savnet en scene for ukjente band. Nå har han fått det.

— Vi pleier å si at vi skal ha de største, de beste og de neste. Med dette vil vi sikre oss flere av de neste, sier Jørgen Skauge.

Små artister.

Mens avisene spekulerer i hvorvidt han har lagt inn bud på Kylie Minogue eller Ozzy Osbourne, jobber Skauge også for å få inn de helt små artistene på festivalen.

Nå vil han sette opp en scene for såkalte demoband enten på Odderøya, på torvet eller på Quart-campen. Hvor det blir, avhenger av praktiske hensyn. Her skal tre band uten platekontrakt spille hver ettermiddag under festivalen.

— Vi vil gi et tilbud til de av publikum som har stått opp og ristet av seg morgenkvalmen, sier Skauge. Litt av ideen er at det skal være gratis å se konserten, og han håper å få 2-400 publikummere til hver seanse.

— Er ikke dette litt optimistisk ettersom Quart i alle år har slitt med å trekke folk til ettermiddagskonsertene på Odderøya?

— Har de prøvd så hardt da? Hvis vi setter opp en liten scene ser det ikke så stusslig ut med noen få hundre mennesker. Det er verre når du gjør det på en scene med kapasitet på for eksempel 5000, sier Skauge.

Vanlig i sverige.

I alle år som quartgjenger har han tenkt at det burde være en egen scene for de helt små bandene. Ifølge Skauge er det ingen andre norske festivaler som har noe tilsvarende, men i Sverige skal dette være vanlig.

Dersom du og ditt band mener dere bør spille på Quart, er det bare å sende inn en eller to MP3-filer til demo@quart.no. Fristen for å sende inn demo blir i februar - mars, og det er meningen å gjøre utvalget innen påske. De som blir tatt ut kan foruten en gyllen mulighet, påregne å få utdelt ukepass til resten av festivalen. Plass på plakaten og i programmet får de også.

— Jeg regner med at vi får inn 500 demoer, sier Skauge. Akkurat som han ikke har nok å gjøre med å booke de 55 andre bandene han har tenkt å ha på festivalen.

— Denne uken er vi oppe i 40-50 bud på band, opplyser han.

Med demoscenen utvider han programmet med 15 band.