Michelle Rodriguez var onsdag i retten i Los Angeles der hun ble dømt til et halvt år bak murene.

Rodriguez som har både blitt arrestert og dømt flere ganger tidligere, må nå sone for å ha brutt prøvetidsavtalen.

Løy til retten

Hovedgrunnen til at Rodriguez ikke flere sjanser hos dommeren var fordi hun ikke fullførte samfunnstjenesten hun var dømt til.

Ikke bare lot hun være å oppfylle sine plikter, men løy i tillegg og mente at hun faktisk hadde gjort samfunnstjenesten.

Dette oppdaget retten som ikke ble særlig fornøyd og sendte dermed skuespillerinnen i fengsel.

I rettspapirene står følgende skrevet:

«Rodriguez innrømmer at hun har brutt reglene for prøvetiden ved å ikke kunne bevise at hun har fullført samfunnstjenesten og for at hun har konsumert alkohol ved tre anledninger mens hun har båret en alkomonitor.»

Slipper ikke ut tidligere

Etter at Rodriguez har sonet sine måneder, må 29-åringen fullføre samfunnstjenesten. Det betyr at Rodriguez pent må stille seg langs motorveier og i grøftekanten for å plukke søppel i 30 dager.

Dommeren har også forsikret seg om at den rebelske damen må sitte inne i hele det halve året.

Han har satt forbud mot tidlig løslatelse og permisjon. Elektronisk overvåking er heller ikke aktuelt for damen som spilte Ana Lucia Cortez i «Lost».

En lang jul i vente

Rodriguez' advokat, Shawn Chapman Holley, uttalte seg onsdag til kjendisnettstedet TMZ.com.

Her fortalte han at klienten hans har godtatt dommen og vil sone sin tilmålte tid. I tillegg skal Michelle visstnok ha utført tre dager med samfunnstraff.

Grunnen til Michelle Rodriguez befant seg på prøvetid var på grunn av flere tidligere hendelser med blant annet kjøring i ruspåvirket tilstand og en såkalt «hit-and-run».

Og det kan bli en lang jul for Rodriguez. Hun må nemlig melde seg for L.A. County jail innen 24. desember 2007.