De skjøt mange skudd med løskrutt. Det var heller ikke noe innhold i sprøyta Rune Tengs stakk seg i armen med.

Forventningene til konserten med The Flying Crap var enorme. Publikum ventet på en ny skandale som deathpønkerne fra Kristiansand kunne skrive med svart krutt på CV’en sin. Tengs fyrte av noen skudd med løskrutt pluss noen pyroladninger underveis mens de spilte tight og tøff pønk. Men det smalt mer av musikken enn av skuddene, for å si det slik.

Tengs satte seg på et brunt, medbrakt do i forkant av sangen Heroine. Det kom lilla røyk ut av skåla, men det var ikke før konserten nærmest var slutt at han tok fram sprøyta og ga seg selv et skudd i armen. Tengs sa at vi ikke måtte gjøre det samme. Men det var ikke syre i sprøyta.

Pønkrocken de spilte var full av kraft, styrke og energi, og veldig tro mot sjangeren. For selv om det ikke er godt å vite når The Flying Crap mener alvor, eller når de tuller og velter seg i klisjeene, kan de i alle fall spille. Flere av låtene de leverte i det 50 minutter lange settet på hovedscenen var kanontøffe, og det er synd at dette bandet ikke kan gjøre konserter oftere.

Men det er kanskje like bra at holder seg unna scenen, for særlig gode forbilder er The Flying Crap ikke. This is goodbye for us, sa Rune Tengs, før han satte sprøyta.

Det er kanskje like bra at de ikke kommer tilbake. I så fall var dette et farvel med mye bra pønkrock med en usmakelig avslutning som ikke har noe med musikk å gjøre.