Da Golden Globe-nominasjonene kom i forrige uke, økte snakket om at januars store prisutdeling vil foregå uten skuespillere på den røde løperen.

Det har blitt spekulert i hvorvidt Writers guild of America-medlemmer kan jobbe med Golden Globe-showet og nå har unionen bestemt seg.

Får ikke vise filmklipp

Mandag annonserte WGA at de ikke vil tillate de streikende medlemmene å bidra under Golden Globe eller Oscar-utdelingen i februar, så lenge streiken fortsatt pågår.

Og ikke nok med det: WGA satte også foten ned for at prisutdelingene kan bruke klipp fra aktuelle filmer/tv-serier under showet.

Normalt pleier Golden Globe og Oscar å vise scener fra nominerte produksjoner underveis i tv-sendingen, men slik blir det altså ikke i år.

Dette melder Showbuzz.com.

Blir det stjerneboikott?

Writers guild of America har vært i streik siden 5. november og manusforfatterne ønsker en større del av inntektene fra dvd-salg og distribusjon på internett, noe studioene ikke er villige til å gi.

Siden streiken startet, har Screen actors guild of America (skuespillerne) støttet skribentene og det er ventet at støtten vil fortsette under Golden Globe.

Hvis skribentene streiker utenfor showet er det mest sannsynlig at skuespillerne ikke vil framstå som streikebrytere og heller boikotte utdelingen.

– Skuffet, men optimistiske

I forrige uke uttalte flere Golden Globe-nominerte at de ønsker å delta på utdelingen, men kanskje ikke vil stille hvis konflikten fortsatt er uløst.

– Golden Globe-utdelingen, som har hatt et langt og vennskapelig forhold til Writers guild of America, er selvsagt skuffet over WGAs beslutning, meddelte Golden Globe i en uttalelse.

– Men vi er optimistiske i forhold til at WGA planlegger å inngå forhandlinger med selvstendige produksjonsselskaper og håper å få i land en avtale innen Globe-seremonien i januar.