KRISTIANSAND: — Selvfølgelig ville jeg ha Raga Rockers på festivalen. Ingen andre hadde prøvd seg, så da kastet jeg meg over muligheten, sier Dark Season-dronningen Liv Håland. I går presenterte hun programmet for årets utgave av festivalen - den tiende i rekken - og ut av cowboyhatten lirket hun like godt opp rockelegendene Raga Rockers.

Deres blodferske comebackplate «Übermensch» er blitt applaudert inn i avisspaltene av musikkjournalistene, og akkurat nå herjer 80-tallsrockerne den norske livescenen.

Kick-konserter

Ingen av de andre konsertarrangørene i Kristiansand sørget for at Kristiansand havnet på turnéplakaten til Raga Rockers, og dermed trakk cowboyfruen opp hagla og siktet seg inn mot et yngre publikum.

— Ikke bare har vi booket Raga Rockers. Vi har også sikret oss CC Cowboys. Disse to konsertene setter vi opp på Kick, og hensikten er selvsagt at også yngre publikummere skal få glede av Dark Season, sier Håland.

Festivalen ble tidligere sett på som en countryhappening i mørketiden, men tiårsjubileet markerer tydelig at Liv Håland booker på tvers av alle sjangere (se egen sak for programmet).

— Jeg vil at festivalen skal favne bredt. Vi er en festival som ikke tjener penger på øl- og matsalg, og da må vi selge billetter, forklarer Håland.

Festivalen har dratt med seg et lite underskudd over flere år, og Håland er prisgitt et godt forhold til banken når hun atter en gang byr opp til fest.

— I fjor ble det 40.000 kroner i minus, og jeg håper virkelig at årets festival kan sørge for at jeg får litt pusterom. Det er slitsomt å legge ned så mye arbeid og aldri få betalt. Det er faktisk litt briste eller bære i år, erkjenner Håland.

Bursdag i kirka

Headliner for årets festival er 80-tallsheltene og norgesvennene i Smokie.

— De regner jeg som et sikkerstikk, smiler Liv Håland.

Nytt av året er det også at festivalen er flyttet én uke fram, til 25. - 27. oktober, og at den utvider med én dag.

— Vi sparker det hele i gang allerede torsdag med storkonsert i Domkirken. En rekke av våre flotteste lokale artister blir med på tiårsfeiringen, sier Håland.