ARENDAL: — Har Toffen bestilt skandaleband så får skandale. Det nytter ikke å komme i ettertid å si blæ, sier Tengs til fvn.no.

Han er overrasket over at festivalledelsen reagerer så sterkt på at han satte en sprøyte i armen under konserten lørdag kveld.

— Jeg trodde de bestilte oss for å videreføre litt av skandaleimaget som Quart hadde tidligere. De burde visst hva de gjorde, sier han.

Angrer ingenting

— Vi prøvde bare å formidle et budskap om at narkotika er "bad", sier han.

- Men synes du det var en god måte å si fra på?

— Jeg vet ikke. Det er i hvert fall vår måte å gjøre det på. Det er teater og performance. jeg angrer ikke på at vi gjorde det, sier Tengs.

Vokalisten innrømmer at han egentlig lovet festivalledelsen ikke å gjennomføre sprøytestuntet. Han skønner at de er skuffet men bryr seg egentlig ikke om det.

- Kunstnerisk integritet - Vi gjorde ingenting ulovlig. Det var vann i sprøyta. Vi har vår egen kunstneriske frihet. Det er rart at Hove prøver å styre vårt kunstneriske uttrykk, sier han.

Tengs villa ha gjort alt en gang til, men sier gjerne unnskyld om han har såret noen.

— Jeg kan gjerne si sorry, men det er vår måte å si noe om samfunnet på, sier han.

- Hva da?

— Personlig så mener jeg dette sier noe om hvor gal verden er. Jeg viser hvor gal verden er når jeg står på scenen. jeg skjønner at de er skuffa, men vi skildrer bare omgivelsene. Dessuten er vi ikke noen pingler som lar oss styre, sier han