MANDAL: Mandalsbandet The Violent Years har holdt på siden 2005. Musikken deres har blitt beskrevet som dyster americana, med referanser til artister som Nick Cave, Wall of Voodoo og Midnight Choir, for å nevne noen.

I fjor turnerte bandet sammen med tidligere 16 Horsepower vokalist, David Eugene Edwards, og hans soloprosjekt Woven Hand. Woven Hand gjestet fjorårets Quartfestival da han spilte i Hallen med blant andre Vashti Bunyan og Marte Wulff fra Kristiansand.

Har fått gode kritikker

Også The Violent Years har spilt på Quartfestivalen. Det var i 2005 da blant annet Audioslave og Foo Fighters var festivalens headlinere. Da høstet Mandalsbandet denne kritikken etter konserten:

— The Violent Years satte selveste Magnolia Electric Co i skyggen når de leverte en av Quartfestivalens mest overraskende og beste konserter i sommer, skrev musikknettstedet puls.no.

Er i studio nå The Violent Years er for tiden i studio og spiller inn et mini album som kan ventes ut på markedet i løpet av april.

Rec 90 har tidligere gitt album med norske artister som William Hut, Magnet, Lorraine, Low Frequency in Stereo og Erlend Ropstad fra Vennesla.

Du kan sjekke ut musikken til The Violent Years her.