KRISTIANSAND: — Det var nammenam. Derfor vil jeg høre det en gang til, sier strenge Fionnuala Sherry i kontrollrommet på Sanden Studio på Gimlekollen Mediesenter.

Bak glassveggen inne i innspillingsrommet sitter 25 musikere fra Kristiansand Symfoniorkester sammen med en stålkonsentrert Rolf Løvland. Den siste timen har de filt om igjen og om igjen på strykertemaet til sangen «Did I not love you»

— Jeg visste at vi måtte ta den en gang til, humrer en av musikerne med sørlandsk understatement. For selv om stemningen er fortettet, er humøret godt. Musikerne vet at det ikke er en selvfølge å bli hyrt inn av Secret Garden. Tre millioner plater har duoen solgt, og nå har de valgt Sanden Studio som hovedstudio for sin åttende fullengder.

— Dette er første gang vi bruker dette orkesteret og et studio i Kristiansand som hovedstudio, sier Rolf Løvland når musikerne har fått fri etter seks intense timer.

På tidligere plater har hovedparten blitt spilt inn i Irland sammen med Irish Film Orchestra, samtidig som en rekke andre studio blir brukt parallelt.

— Vi har ofte brukt Kristiansand til preproduksjon, men ikke til dette. Det er alltid bra å prøve noe nytt. Og det er en kjempefordel å ha en så trygg og stødig tekniker som vi hadde i dag, sier Sherry med adresse til Roald Råsberg.

Duoen er storfornøyd også med selve studiofasilitetene.

— Ingen andre studio i landet har plass til flere musikere enn dette, og etter at de fikk eikegulv her ble det veldig bra akustikk, sier Løvland.

Tittelen på Secret Gardens neste plate er ikke klar, men den skal komme til høsten i Norge, og i resten av verden over nyttår.

— Neste uke skal vi videre til Abbey Road Studio i London. Det nye med denne plata er at vi skal ha sang på de aller fleste melodiene. Vi har ikke funnet stemmene til alle sangene ennå, men vi liker å si at vi gjør en «casting», sier Løvland.

Han kan foreløpig ikke si om det vil bli brukt noen kristiansandsstemmer på plata.