BLOMSTERENG: Mandalskunstneren Kristin Antonsen lager keramikk. Disse krusene utgjør en blomstereng. Foto: Jarle R. Martinsen
SOMMERFUGL: Denne helt spesielle kjolen laget av metall er det Anna Berthelsen som står for. Legg merke til sommerfuglen – som kan illustrere en forventning. Foto: Jarle R. Martinsen
LYSESTAKER: Lise Schønberg har laget disse lysestakene som minner om pyntegjenstander i retrostil. Foto: Jarle R. Martinsen
MALERI: Olaug Åsen fra Byglandsfjord bidrar med disse maleriene. Foto: Jarle R. Martinsen
TEPPER: Ingrid Juell Moe viser disse teppene på utstillingen. Foto: Jarle R. Martinsen

MANDAL: – Dette blir en del av feiringen av stemmerettsjubileet, sier Torborg Bækholt og Karin Klev i Mandal kunstforening.

Seks kvinner stiller ut sine verk, som er vidt forskjellige

– Det er sterke kvinnestemmer som gjennom sine kunstverk kommer til orde, sier Bækholt og Klev.

De forteller at kvinnene vil vise både helt ferske kunstverk og ting de har laget før.

– Både i innhold og utseende kler kunstverkene hverandre, sier Bækholt.

Kunstnerne

Dette er kunstnerne og slik de presenteres i forbindelse med utstillingen:

Kristin Antonsen fra Mandal bruker ofte humor i sine arbeider, som gjerne beveger seg i grenselandet mellom skulptur og bruksform. Fuglekassene fra serien "Kunsten går åt skogen" er sånn sett representative.

Anna Berthelsen er opprinnelig svensk, men bor i Kristiansand. Slow woman er gjennomgående tema: ”Å være i nuet som kvinne”

Line Beate Tandsæter Mastad er fra Gjøvik og bor i Kristiansand. Hun ser strikking som en fantastisk mulighet til å jobbe fortellende med sine kunstverk.

Ingrid Juell Moe fra Søgne er vever og legger mye tålmodighet og vilje i arbeidene sine. Tråd for tråd, det tar den tiden det tar, og langsomt blir det til. Kvinners tråder, i en lang, lang rekke av formødre.

Lise Schønberg bor i Kristiansand og er opptatt av å vise den viktige innsatsen som kvinnene gjør både i jobbsammenheng og i hjemmene. Humor er en viktig del av uttrykkene.

Olaug Åsen fra Byglandsfjord inspireres av kvinner i alle kulturers bruk av farger og mønster i klær og uttrykk.

Utstillingen vil vare til 7. april.

8. mars i Mandal

Det står mye annet på programmet i Mandal 8. mars også. Det hele starter kl. 16.30 på Postgård-trappa på Torvet. Derfra marsjerer man over den nye bybroa, som riktignok ikke er åpnet ennå, men som man likefullt kan bruke. Her får man se kvinner i klær fra 1913. Blomdalen Jentekorps skal spille.

I Buen startes arrangementet kl. 17.00 av ordfører Tore Askildsen, Jens Homestad og Sigrun Vasby.

Så blir kunstutstillingen åpnet, før koret Vox Humana har konsert. Riksteateret viser deretter forestillingen "Søstra mi", før det fortsetter på Klubbscenen med Charlotte Qvale, Kenneth Bringsdal, Inger Marie Lohne og Bjørgunn Tønnesland.