Se Sordal direkte kl. 21

Hver fredag viser Fædrelandsvennen i samarbeid med Mjas, Hugoworld og Stage Event lokale konserter direkte. Fredag spiller Sordal direkte kl. 21.

Publisert:
 • Jim Rune Bjorvand
 • Sordal-konserten ser du i videovinduet i toppen av denne saken.

Stein Roger Sordal var en av de første artistene som begynte med streaming av konserter da koronakrisen slo til for fullt. Han har allerede rukket å strømme fire akustiske konserter fra sin egen stue på Facebook.

– For meg har Facebook-konsertene vært en kul greie som har gitt en grei inntekt, men jeg føler meg litt ferdig med det. Nå har jeg lyst til å spille på en scene med band med skikkelig lyd og lys, sier Sordal.

Vil skape gammel Markens-stemning

Konserten med Sordal er en del av konsertserien Ønskestrømmen som du ser hver fredag på fvn. Tom Hugo Hermansen er initiativtaker Sammen med Morten Johansen i Mjas. De to sendte en søknad og fikk støtte fra Cultiva.

– Konserter på nett er ikke noe nytt, men det vi tilbyr er lokale og folkekjære artister hjem i din egen stue, sier en engasjert Tom Hugo før han fortsetter.

– Vil vil rett og slett prøve å skape litt av den samme stemningen som vi hadde under akustisk søndag på gamle Markens Brød & Sirkus for de som husker det, forklarer Tom Hugo.

Akustisk søndag var et arrangement tidlig på 2000-tallet hvor Tom Hugo, Stein Roger Sordal og Erik Faber jammet sammen med lokale gjester.

Profesjonell video, lyd- og lysproduksjon

I tillegg til nevnte Radiojam, vil vi få se Keiino, Erik Faber, Sordal og Oakland Rain på scenen til Stage Event i Søgne

– Mange savner det å gå på konsert og vi ønsker å gi litt av den følelsen til folk mens de nyter fredagstacoen. Vi vil strømme konsertene via en flerkameraproduksjon med en profesjonell lyd- og lysproduksjon. Dette blir det nærmeste du kommer en ekte konsert, sier Johansen.

Publikum kan bestemme sanger

Konsertene vil bli mulig å se på fvn.no og Facebook-siden Ønskestrømmen hver fredag. Fra scenen vil artistene spille egne og andres låter. I tillegg vil det bli mulighet for seerne å bestemme noen sanger.

– I tillegg til vanlig Vipps, kommer vi til å ha en løsning hvor folk kan betale og dermed stemme på ulike sanger som de ønsker vi skal spille. Det blir rett og slett som en jukeboks, sier Hermansen.

– Hvis noen er villig til å betale 1500 kroner skal jeg faktisk spille Tore Tang, sier Stein Roger Sordal og ler.

Her er konsertene du får se på fvn.no de neste fredagene:

 • 15. mai: Keiino
 • 22. mai: Erik Faber
 • 29. mai: RadioJam
 • 5. juni: Sordal
 • 12. juni: Oakland Rain
 • 19. juni: Overraskelse
Publisert:

Les også

 1. I fjor stod de på en gigant­arena i Tel Aviv. Nå skal de spille i et lager­bygg i Søgne.

Alexandra Rotan, Stein Roger Sordal, Erik Faber, Morten Johansen, Tom Hugo Hermansen og Fred-René Buljo øver på Lady Gaga og Bradley Coopers «Shallow». Foto: Jacob J. Buchard

Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
 1. Stein Roger Sordal
 2. Radiojam
 3. Oakland Rain
 4. Søgne
 5. streaming