Se Sommer på Torvet med Radiojam

Hver fredag viser Fædrelandsvennen i samarbeid med Mjas, Hugoworld og Stage Event lokale konserter direkte. Fredag blir det en digital utgave av Sommer på Torvet med RadioJam kl. 21.00.

Publisert:
 • Jim Rune Bjorvand
 • Radiojam-konserten ser du i videovinduet i toppen av denne saken fredag kl. 21.00.

Normalt pleier RadioJam å spille til fest på torvet hver torsdag gjennom sommeren, men i år er det høyst usikkert om det blir noe av Sommer på Torvet.

– Vi kommer til å spille mange av de kjente sangene fra Sommer på Torvet. Og vi skal sørge for fest for folk som enten sitter i sola i hagen eller koser seg hjemme i sofaen, lover Tom Hugo Hermansen.

Konserten med Radiojam er en del av konsertserien Ønskestrømmen som du ser hver fredag på fvn. Tom Hugo er initiativtaker Sammen med Morten Johansen i Mjas. De to sendte en søknad og fikk støtte fra Cultiva.

Vil skape gammel Markens-stemning

– Konserter på nett er ikke noe nytt, men det vi tilbyr er lokale og folkekjære artister hjem i din egen stue, sier en engasjert Tom Hugo før han fortsetter.

– Vil vil rett og slett prøve å skape litt av den samme stemningen som vi hadde under akustisk søndag på gamle Markens Brød & Sirkus for de som husker det, forklarer Tom Hugo.

Akustisk søndag var et arrangement tidlig på 2000-tallet hvor Tom Hugo, Stein Roger Sordal og Erik Faber jammet sammen med lokale gjester.

Profesjonell video, lyd- og lysproduksjon

I tillegg til nevnte Radiojam, vil vi få se Keiino, Erik Faber, Sordal og Oakland Rain på scenen til Stage Event i Søgne

– Mange savner det å gå på konsert og vi ønsker å gi litt av den følelsen til folk mens de nyter fredagstacoen. Vi vil strømme konsertene via en flerkameraproduksjon med en profesjonell lyd- og lysproduksjon. Dette blir det nærmeste du kommer en ekte konsert, sier Johansen.

Publikum kan bestemme sanger

Konsertene vil bli mulig å se på fvn.no og Facebook-siden Ønskestrømmen hver fredag. Fra scenen vil artistene spille egne og andres låter. I tillegg vil det bli mulighet for seerne å bestemme noen sanger.

– I tillegg til vanlig Vipps, kommer vi til å ha en løsning hvor folk kan betale og dermed stemme på ulike sanger som de ønsker vi skal spille. Det blir rett og slett som en jukeboks, sier Hermansen.

– Hvis noen er villig til å betale 1500 kroner skal jeg faktisk spille Tore Tang, sier Stein Roger Sordal og ler.

Les også

Keiino reiser seg etter koronasmellen

Alexandra Rotan, Stein Roger Sordal, Erik Faber, Morten Johansen, Tom Hugo Hermansen og Fred-René Buljo øver på Lady Gaga og Bradley Coopers «Shallow». Foto: Jacob J. Buchard

Spent Faber

Sordal er en av artistene som skal opptre i Ønskestrømmen. Han har allerede rukket å strømme fire akustiske konserter fra sin egen stue på Facebook.

– For meg har Facebook-konsertene vært en kul greie som har gitt en grei inntekt, men jeg føler meg litt ferdig med det. Nå har jeg lyst til å spille på en scene med band med skikkelig lyd og lys, sier Sordal.

Mens Sordal er veldig giret på å komme seg på scenen, er Erik Faber litt mer usikker på hva han har i vente når konserten skal strømmes på nett.

– Jeg pleier jo normalt å prate mye med publikum og er avhengig av respons når jeg spiller. Men nå blir det jo null respons. Jeg får rett og slett leie inn Stein Roger som musikalsk støttekontakt, sier Faber og ler.

Her er konsertene du får se på fvn.no de neste fredagene:

 • 15. mai: Keiino
 • 22. mai: Erik Faber
 • 29. mai: RadioJam
 • 5. juni: Sordal
 • 12. juni: Oakland Rain
 • 19. juni: Overraskelse
Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
 1. Stein Roger Sordal
 2. Radiojam
 3. Oakland Rain
 4. Søgne
 5. streaming