Fra venstre: Erik Coldal (trommer), Geir Sandaker (gitar) og Per Ove Åteigen (vokal). Foto: Jørgen Steffensen
Lysdesign har vært et viktig element under årets konserter i Fjæreheia. Foto: Sondre Steen Holvik

— Vi har solgt 5700 billetter til Pink Floyd-hyllesten i år, så det var helt utsolgt. I tillegg var det 585 som så generalprøven. Det vil si at 6285 har sett det storslagne showet i sommer, sier markedssjef i Kilden, Eldbjørg Dahl.

Det lokale Vennesla-bandet Puls har holdt seks konserter i sommer ved amfiet i Fjæreheia i Grimstad. Til sammen har «PULS: A tribute to Pink Floyd» utfordret salgstallene til årets største konserter. Backstreet Boys hadde 6000 tilskuere, mens Bob Dylan hadde rundt 6500, på Odderøya Live. I hele juli har publikum fra hele Sørlandet strømmet på for å se Puls, og ikke et eneste sete har vært ledig.

— Det er fantastisk at det har blitt så populært. Tallene er overveldende gode for en lokal gruppe med musikere fra Vennesla, sier Dahl.

Publikum i alle aldre

Det var ikke bare voksne som tok turen til Fjæreheia. Flere ungdommer kom for å høre venndølenes tolkninger av Pink Floyd, noe markedssjefen er svært fornøyd med.

— Vi opplevde at det var folk i alle aldre på konsertene. Det kom ungdommer, og det kom mange voksne. Noen var der for å støtte tributebandet Puls, og noen kom for å oppleve musikkatalogen til Pink Floyd. Samtidig er det en ekte sommeropplevelse i seg selv å være på konserten i Fjæreheia, sier Dahl.

Trommeslager i Puls, Erik Coldal, tror musikken kan appellere til folk i alle aldre.

— Jeg tror Pink Floyd-katalogen med musikk, er interessant for godt voksne, og for noen ungdommer. Vi merket at det kanskje var mest voksne, men vi er positivt overrasket over de unge som møtte opp, sier Coldal.

Bandet selv har også merket en stor respons på årets seks konserter i Grimstad.

— Interessen rundt showet har vært overraskende stor. Når det har vært utsolgt seks kvelder, får man en bekreftelse på at folk bryr seg, så det er utrolig artig for oss i Puls, sier Coldal.

Visuelt sceneshow

I år var det ikke bare det musikalske som var i fokus. 3D-effekter og det visuelle sceneshowet var en stor bit av Pink Floyd-hyllesten.

Fra venstre: Erik Coldal (trommer), Geir Sandaker (gitar) og Per Ove Åteigen (vokal). Foto: Jørgen Steffensen

— Foruten en stor, musikalsk opplevelse, var det også tidenes visuelle opplevelse i Fjæreheia disse sene sommerkveldene. Fjellet ble belyst med 3D-bilder, sier Dahl.Men det er usikkert om suksessen blir gjentatt neste sommer.

— Vi har ikke tenkt så langt som neste år, så det er ingen planer om det foreløpig. Nå er vi superfornøyde med seks gjennomførte shows i sommer, og ser fram til en liten sommerferie, avslutter Coldal.

Tidligere i år var bandet skeptisk til å sette opp showet på nytt i sommer. Men et inspirerende kaffemøte med Kilden-sjef Bentein Baardson forandret holdningen.

— Det han sa føltes så riktig. Det blir mer scenografi og 3D-ting som skjer på fjellveggen som gjør det hele annerledes enn tidligere. Jeg klarte ikke si nei, og alle de andre i bandet var også positive, uttalte gitarist Geir Sandaker til Fædrelandsvennen tidligere i sommer.