— Det er seks forestillinger i salg, og det er solgt og reservert 4600 billetter. Det er rekord for innleide forestillinger, bekrefter Gunnar Grimstad, leder for kulturdriftsavdelingen i Kilden.

Den forrige rekorden hadde Vennesla-gruppa PULS, som spilte fire utsolgt konserter i Kilden våren 2012. Da ble det solgt omtrent 4100 billetter.

— Det er veldig gøy, og et fantastisk resultat for oss. Og det er hyggelig for oss at Kilden også synes dette er gøy, og har gitt oss mulighet til å sette opp en ekstra dag, sier produsent Torstein Sødal, som deltar i forestillingen sammen med blant andre Maria Arredondo og Sverre Anker Ousdal.

Maria Arredondo spilte rollen som guvernanten Maria Rainer da musikalen ble satt opp på Edderkoppen teater i Oslo i 2008. Foto: NTB Scanpix

Opprinnelig var det satt opp tre forestillinger i Kilden fredag 31. oktober og lørdag 1. november. Etter godt salg ble det først satt opp to forestillinger ekstra de samme dagene, men nå har det blitt lagt ut enda en ekstraforestilling søndag 2. oktober.

— Dette er over all forventning. Og vi hører fra andre kulturhus i landet at de hører om Sound of Music-salget i Kilden, så nå vurderer vi en turné. Det er tydelig tilbakemeldinger fra kultursjefer at de ønsker oss, sier Sødal.- Dette blir vel også en økonomisk suksess for dere?

— Vi ser mer på det som en trygghet inn mot en eventuell turné, for det er i tilfelle et stort økonomisk løft.