Vokste opp med Queen: Denne gjengen husker godt Queen sin storhetstid. F.v. Mette Moe Olsen, Jan Ervik og Tone Ervik. Foto: Torstein Øen
Fan av Nilsen: I tillegg til å like Queen er de også fan av Åge Sten Nilsen. F.v. Bente Tronstad og Hans Magne Pedersen. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Lørdag kveld entret Åge Sten Nilsen scenen som en maskert versjon av vokalist Freddie Mercury, før han tok masken til side og fremførte låten "The Show Must Go On". Neste låt ut var "We Will Rock You" som engasjerte publikum til å utføre den velkjente trampeklappen. Før sangen "Killer Queen" forsøkte Nilsen å få opp stemningen med en skrøne om at sangen ble laget i Kristiansand.

— Freddie pleide å sitte på kafeen som ligger ved det som nå er Agder Teater og se på de sørlandske damene som hadde altfor store perlekjeder, altfor søte parfymer og som gikk hånd i hånd med altfor unge menn.

Vokste opp med Queen: Denne gjengen husker godt Queen sin storhetstid. F.v. Mette Moe Olsen, Jan Ervik og Tone Ervik. Foto: Torstein Øen

Jeg har stått utenfor og observert dere når dere kom inn, og jeg vet at det er noen av dere her i dag. Denne er dedikert til dere, sa han og løp ned i salen for å finne en "Killer Queen".

Femmannsband

Nilsen hadde også med seg et femmannsband, flere solister og et danseensemble som også gjorde sitt til å skape en forestilling med høy underholdningsverdi. Bak scenen var det også en storskjerm som viste bilder av bandmedlemmene i Queen og andre nostalgiske bilder fra storhetstida til det britiske rockebandet. Blant solistene var også noen lokale sangere, som ble plukket ut på bakgrunn av innsendt materiale i tillegg til en live audition på torsdag.

— Knallbra

I pausen var det synlig at flesteparten av de som hyllet Queen lørdag kveld var de som vokste opp med de britiske rockeartistene. Noen av dem var blant annet Mette Moe Olsen, Jan Ervik og Tone Ervik.

— Det er knallbra og det er vanskelig å sitte stille, sier Olsen.

Ekteparet Ervik har også sett flere Queen-show tidligere, deriblant Åge Sten Nilsen sitt første Queen-show og musikalen "We Will Rock You" i London.

Fan av Nilsen: I tillegg til å like Queen er de også fan av Åge Sten Nilsen. F.v. Bente Tronstad og Hans Magne Pedersen. Foto: Torstein Øen

— Nilsen synger veldig bra, og man kan høre noe av den samme klangen i stemmen hans som i Mercury sin, forklarer Jan Ervik.Selv husker han godt Freddie Mercury, ikke bare som en dyktig vokalist, men også som et godt forbilde.

— Han sto fram med aids, og det var ikke bare, bare på den tida, sier han.

Ihuga Queen-fans

— Jeg var ihuga Queen-fan da jeg var 16-20 år. Jeg liker også Åge Sten Nilsen veldig godt, forklarer Hans Magne Pedersen flankert av Bente Tronstad.

Hun synes også Nilsen er god i rollen som hovedvokalist. Så langt er de begge fornøyd, men de savner et par låter.

— "We Are The Champions" og "Bohemian Rhapsody" venter vi på, sier de.

Og etter pausen får de som bestilt.