— Det er ikke vanlig at 11-åringer har en så vanvittig fin, mørk klang i stemmen, og synger med slik inderlighet, sier Øystein Aamodt i Lydbølgen.

Overrasket

Det hele startet med en bursdagsgave til Mia Francke som fylte 11 år.

— Vi tenkte det kunne være moro å la henne prøve å synge i et profesjonelt studio. Både Mia og søsteren har sunget siden de var bitte små. Noen ganger har det vært såpass intenst at vi nesten har bedt dem begrense seg litt, men all syngingen hjemme har kanskje gjort at de har utviklet sangstemmene sine godt, forteller mamma Sissel Francke.

Mia (11) valgte å ta med seg storesøster Tuva (14) i studio og Øystein Aamodt i Lydbølgene ble overrasket over hva han hørte.

— Det gjør det jo ekstra spesielt at de er søstre og at begge to er så talentfulle. At Mia, som bare er 11 år, har en så utviklet vibrato i stemmen, er sjelden.

Såpass imponert ble han, at han ba om å få lage en video av jentene når de synger "I won't let go" av Rascal Flatt.

Flere prøver seg

Det var også Øystein Aamodt ved Lydbølgen som fanget opp en annen talentfull 11-åring, nemlig Lila Elveseter.

I det siste har Aamodt merker en økende pågang av unge talenter som ønsker å synge i studio. Han mener det har sammenheng med at det blir stadig flere sangkonkurranser på tv.

— Jeg kan ikke tro annet enn at økt oppmerksomhet rundt sangkonkurranser, gjør at flere ønsker å prøve seg i studio. Det er moro at så mange unge talanter får muligheten til det, sier han.

Kan nå langt

Nå er det opp til søstrene å finne ut hva de vil med syngingen.

— De kan få en flott sangkarriere, men det er helt opp til dem hvor mye arbeid de vil legge ned i det. Talent er det i alle fall nok av, avslutter han.

"I wont´t let go" er spilt inn ved Lydbølgen i Kristiansand og ligger tilgjengelig på Youtube, Spotify og Itunes.