Siw Anita Andersen (t.v), Kai Kenneth Hanson, Kyrre Haugen Sydness, Håvard Bakke og Dagfinn Tutturen er bare noen av skuespillerne i den nye oppsetningen av "Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant". Her fra generalprøven søndag kveld. Foto: Jon Anders Skau
Terje Formoe lar ikke regnet stoppe han. Her holder han en liten tale under generalprøven på søndag, som var preget av veldig dårlig vær og nedbør. Foto: Jon Anders Skau

— Dette er den største oppsetningen vi har hatt, med 44 mennesker på scenen. Vi har en stor og ny scenografi, vi har til og med bygd et 11-meters fjell på scenen. I tillegg har vi satset mye på pyroteknikk, lys og det visuelle, sier Formoe.

De folkekjære karakterene Pelle og Pysa er på plass igjen i "Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant". Foto: Jon Anders Skau

I 1989 var det duket for den første forestillingen i Dyreparken. 25 år senere er Terje Formoe og regissør Bjørn Sæter klar med den største oppsetningen i Sabeltanns historie. Formoe mener at selve kapteinen ikke har forandret seg så mye på 25 år.

— Det er ikke selve kapteinen som har forandret seg mye, men alt rundt ham. Han har vært lik seg selv siden tidlig 90-tallet, smiler multikunstneren.

Klassiker fra 1996

Forestillingen er en oppdatert versjon av klassikeren med samme navn.

— Stykket er basert på den originale forestillingen fra 1996. Men jeg har skrevet om hele manuset til å matche dagens strandard, og vi har noen nye låter inn i mellom de klassiske sangene, sier Formoe.Formoe er takknemlig for at Sabeltann-interessen ikke dabber av hos folket.

— Nå er det allerede på forhånd solgt 40.000 billetter til denne forestillingen. Vi opplever hvert år at det er stor interesse for Sabeltann i Dyreparken. Vi har solgt 1,2 millioner teaterbilletter i Norge, og 25 år på rad har vi vært Norges mest sette sommerforestilling, men jeg tar det aldri som en selvfølge at det skal komme mange. Det er hyggelig at det er populært, sier Formoe.

Storsatsing i Dyreparken

Dyreparken har også stor tro på forestillingen, som kommer til å vare til starten av august.

— Vi tror denne forestillingen kommer til å bli veldig populær. Det er allerede skyhøy interesse rundt «Jakten på den magiske diamant», sier Per Arnstein Aamot, administrerende direktør i Dyreparken.

Aamot tror det blir en travel sommer for Dyreparken.

— Mandagsforestillingen var helt utsolgt, og ifølge statistikken ser det ut som alle showene i sommer blir det også, avslutter han.

Ti nye skuespillere

Forestillingen har ti nye skuespillere, samtidig som vi finner noen gamle kjente i rollebesetningen. Kyrre Haugen Sydness returnerer som Kaptein Sabeltann, og Håvard Bakke som Langemann. Et av de nye fjesene er Siw Anita Andersen som Malena Pirat. Tidligere er Andersen kanskje mest kjent som Målfrid i situasjonskomedien «Mot i Brøstet».

— Det er utrolig gøy å jobbe i Sabeltann-universet og spille Malena Pirat. Det er en annen form for levering og energi når man står på scenen, i motsetning til å spille i en tv-serie, sier Andersen.

Søndag kveld var det generalprøve på forestillingen. Voldsomme mengder med regn skapte elektriske problemer på scenen, men Formoe er ikke bekymret for videre forestillinger i sommer.

— Regnet stopper ingen. Nordmenn er tøffe på nettopp dette. Vi har ikke avlyst en Sabeltann-forestilling siden 12. juli 1993, avslutter han.