KRISTIANSAND: Debatten i formannskapet nå onsdag formiddag viser at Høyre, SV, Venstre og Ap støtter rådmannens forslag til å redde Quart Festivalen fra konkurs. Partiene sikrer et flertall på sju stemmer. Mindretallet på fem stemmer består av Demokratene, Frp og KrF.

Dersom de politiske alliansene holder seg fram til bystyrebehandlingen den 13. oktober, vil Quart Festivalens kreditorer være sikret. Dessuten skal det nedsettes et midlertidig styre som bystyret fremmer forslag om. Dette utvalget skal legge fram forslag til hvordan festivalen skal organiseres i framtiden.

Under debatten la Vestre, Ap og SV fram et forslag som utvetydig konstaterer at ingen under noen omstendigheter skal blande seg inn i festivalens kunstneriske frihet. Det betyr at Toffen og hans kolleger skal få lage den festivalen de vil, med de artistene de mener er riktige.

Demokratenes representant Vidar Kleppe mente pengene heller burde brukes på de svakeste i samfunnet, mens KrF mener det er prinsippielt galt av kommunen å bevilge penger til driften av festivalen.