KRISTIANSAND: — Vi håper hovedsponsorene synes litt synd på oss, sier daglig leder Asbjørn Uppstad i Quart Festivalen til Fædrelandsvennens nettavis. For festivalen blir nødt til å holde seg til avtalene med hovedsponsorene ut 2007, men får ikke fem øre i inntekter. De ble nemlig betalt ut som forskudd til Bulie og Eftestøl.

Forliket ble inngått 16. september og innebærer at Quart Festivalen frafaller kravet om å få sponsorpengene som er utbetalt til Eftestøl og Bulies selskap Quart Rett AS for de tre neste årene. Men festivalen får retten til å fortsette med sponsorvirksomheten.

Avtalen innebærer også at festivalsjef Toffen Gunnufsen innen 9. oktober skal bli fritatt for sitt personlige kausjonsansvar på minimum en million kroner. Dersom ikke SR bank sørger for det, rakner hele avtalen.

Det gjør den også hvis noen av partene snakker negativt om hverandre. Hverken Quart Rett AS eller andre selskaper får lov til å uttale seg negativt om "organisasjoner knyttet til festivalen, samt styremedlemmer eller administrasjon." Heller ikke representanter for Stiftelsen Quart Festivalen skal få lov til å uttale seg negativt om Quart Rett AS eller andre selskaper.

På toppen av dette er det avtalefestet at daglig leder og styreleder i Quart Festivalen skal uttale seg positivt til media om Buli og Eftestøl i forbindelse med forliket.

Buli og Eftestøl skal ikke få lov til å bruke "Quart"-navnet i noen sammenhenger.