Det mener parets advokat Hanne Prentzen.

I sin prosedyre sa hun i dag, tirsdag, at sexstuntet ikke kan straffes fordi det er en ytring.

— En ytring kan også være en handling, sa hun og viste til at John Lennon og Yoko Onos protestaksjoner på slutten av 60-tallet.

Hun stilte spørsmål om det er nødvendig for samfunnet å begrense ytringsfriheten til ikke å gjelde det regnskogparet har gjort. Og pekte på at samfunnsmoralen er i stadig utvikling.

Prentzen mente heller ikke det er bevist i retten at noen under 16 år var til stede under den famøse konserten. Aktoratet hadde lagt fram avisutklipp med intervjuer med unge under 16, men dette mener Prentzen ikke er nok.

— Det er bevist utenfor en hver rimelig tvil at bandet visste om sexstuntet, mener aktor, politiadvokat Ingrid Thorsen. Og mener de skal ha 10.000 hver i bot, sammen med regnskogparet.

For skyldsspørsmålet i forhold til Tommy Hol Ellingsen og Petra Leona Johansson mener aktor er helt tindrende klart. Det er ingen tvil om at de er skyldige etter tiltalen, selv om de påberoper seg ytringsfriheten.

— Ytringsfriheten kan de benytte innenfor lovlige rammer, som alle andre, sa Thorsen.

Hun finner ingen formildende omstendigheter ved saken, snarere skjerpende. Og hun mener det er mer enn påfallende at forklaringene fra Cumshots " synes å stemme bermerkeligsverdig overens". Dessuten peker aktor på at det først var etter at hvert enkelt bandmedlem fikk sitt forelegg på 10.000 kroner, at de forklarte at bare Schau og Andreassen visste om stuntet. Før den tid virket det som om alle visste alt.

Saksomkostningene bør de tiltalte dekke selv, mener aktor.

Forsvarer for de tre medlemmene i Cumshots, Erling Kjærmann, mener de må frifinnes. Han sa i retten i dag at det kreves fullt bevis for de faktiske forhold for at de tre skal kunne domfelles. Og det mener han aktor ikke har lagt fram.

— Det kreves også vitende og vilje. Vi må vite hva Christian Svendsen, Fredrik Gretland eller Tommy Reite tenkte da de stod på scenen. Og det kan vi ikke. Da må vi vurdere bevisene.

Det har ikke vært noen oppkonstruksjon eller samkjøring av forklaringene, bare en presisering, i forhold til politiforklaringen, sa Kjærmann.

Reite sa i en forklaring til politiet 22. juli at han "egentlig ikke visste hva som skulle skje". Det mener Kjærmann sår tvil i aktors påstand om at alle visste at det skulle gjennomføres et samleie på scenen.

Derfor påstår han full frifinnelse. Men hvis de skal dømmes, bør de ikke ilegges en bot på 10.000 kroner, men en mindre sum. Årsaken er at de tre etter Kjærmanns mening ikke har deltatt i planleggingen av sexstuntet..