Hva sier man egentlig om det femte spillet i en rallyserie? Bedre grafikk, finjusterte kontroller, nye biler, oppdaterte førere og så videre. Nok til å spytte ut en dose hundrelapper for? Kanskje for de mest ihuga tilhengerne, men utover det spørs det vel litt om det femte spillet i WRC-serien er noe man absolutt må ha hvis man har det forrige spillet i serien.

Den mest tydelige endringen du legger merke til når du freser over startlinja første gang, er vanskelighetsgraden. Mens de vanskeligere innstillingene tidligere kun har vært at motstanderne bruker kortere tid på fartsetappene, kan du nå også velge hvordan din egen bil oppfører seg. Til å begynne med har du så mye datastyrt kjørehjelp at det føles mer som NSB Evolved enn strengt tatt rally. Men dette kan du heldigvis justere på, og på den mest nådeløse innstillingen får du virkelig følelsen av hvordan det må være å sitte inne i disse vanvittige doningene som durer i absurde hastigheter gjennom bushen på landsbygda. Det er mulig det er mer realistisk, men likevel, jeg holder personlig en knapp på kjøreopplevelsen fra det forrige spillet i serien.

Hvis du velger å la deg friste av den ufattelig lave vanskelighetsgraden du begynner med, setter dette sine spor. Magien man opplevde helt fra start i forrige spill i serien blir borte, og i og med at du på enkelt vis vinner alt som er av løp, blir det lett å fortsette på samme måten. Resultatet er at du etter en stund går lei. Hvis du skal skaffe deg WRC Rally Evolved, vil jeg anbefale å skru av de mest science fiction-aktige hjelpemidlene helt fra start, for å få en mye bedre utfordring.

Det desidert dårligste valget utviklerne har gjort er å bytte bedre grafikk, flere biler og kengurufare i veien mot færre baner. Skal man først ha en lisens som WRC bør man rendyrke den istedenfor å vanne den ut med ubetydelig staffasje som dette, og heller prøve å få så mye veistrekning som mulig i forhold til WRC i den virkelige verden.

Er du rallytilhenger vil du nok like dette spillet likevel, men for meg var det litt skuffende i forhold til forrige spill i serien.

TORE SAND

WRC Rally Evolved

Sony/Evolution Studio

Sjanger: Rally

Alder: 3+

Plattformer: Playstation 2