Det forrige spillet i Prince of Persia-serien var ganske teit. Prinsen hadde blitt en ufordragelig dust med dårlige en-linjere, spillet var fylt med malplassert metal-musikk, anatomien til damene var en vits, og alle spillere brølte, «ikke kødd med kongen». Eller prinsen, da.

Men Ubisoft innrømmer gjerne en feil eller to, og introfilmen til spillet begynner sågar med en damestemme som sier, «Vi kan alle gjøre feil, store og små feil». Riktig nok som en del av bakgrunnshistorien, men jeg tolker det som en ærlig unnskyldning for den uforståelige retningen spillserien var på vei i. Deretter dundrer det løs med Østen-inspirert orkestral musikk. Prinsen er tilbake som vi kjenner ham fra «Sands of Time», en plaget sjel med medfølelse for andre mennesker som egenhendig redder verden mot ondskap fordi han må.

Som i de andre spillene i serien, gjelder det å veksle mellom å komme seg over avgrunner med akrobatiske bevegelser og å denge banditter. Og det er nesten ikke grenser for hva slags triks den erketøffe aristokraten greier å dra av. Han kan svinge seg i stenger, klatre på søyler, henge etter avsatser, løpe på vegger, klatre med kniv og masse annet. Og det beste av alt er, at når du før eller siden snubler og tar kvelden i møte med massiv marmor i 200 km/t, kan du et visst antall ganger spole tilbake tiden og prøve om igjen fra et par sekunder tidligere. Dette eliminerer problemet fra tradisjonelle plattformspill, der du ofte blir grinete over å måtte begynne langt tilbake når du møter veggen. Eller i dette tilfelle, gulvet.

Prinsen er også helt rå når han skal ta seg av banditter, og alle bevegelsene i slåsskampene har en fantastisk flyt. Kontrollen er upåklagelig, det eneste som er litt irriterende er at det så vidt jeg kan se ikke går an å snu retningen på hva som er opp og ned på kameraet. Men heldigvis plasserer kameraet i Two Thrones seg stort sett der det bør være, så problemet er ikke så stort.

Det er oppmuntrende å se at en spillutvikler kan høre på spillerne, rette opp feilene og levere noe så suverent som Two Thrones. Dette er for øyeblikket det beste plattformspillet på markedet, og det beste forsøket på å modernisere monarkiet som statsform siden Sven O.

TORE SAND

Prince of Persia: The Two Thrones

Utgiver: Ubisoft

Sjanger: Plattformaction

Alder: 16+

Plattformer: Xbox, PlayStation 2, Gamecube, PC