KRISTIANSAND: Det er ikke småtterier som ligger foran Bermuda Triangle det neste halvåret. I en håndvending er de blitt booket både til den gigantiske South by Southwest-festivalen i Austin Texas, Canadian Music Festival i Canada og har i tillegg sikret seg spillejobb på en showcase i New York.

— Til nå er dette, i tillegg til å spille på Roskilde, det største som har skjedd for oss. Folk er helt over seg, og det har kommet en del jubelhyl på telefonen i det siste, sier en svært fornøyd Jan-Tore Diesen.

Slag i slag

Etter å ha mottatt den beste julegaven på lenge, er stemningen på topp i bandet om dagen. Og spesielt de to nyeste medlemmene, Marita Sørli og Sverre Olav Rødseth, har fått en drømmestart på karrieren. De har kun vært faste medlemmer i Bermuda Triangle siden sommeren 2006, og etter det har alt gått slag i slag.

Det var etter By:Larm-opptredenen i år at ting virkelig tok av for femspannet. Der ble de oppdaget av en tysk produsent, som tidligere har samarbeidet med ikke ukjente Depeche Mode. Han tok kontakt med dem på stedet og booket dem til Popcom i Berlin. Og derfra åpnet dørene seg til både New York, Canada og sist men ikke minst South by Southwest i Texas.

— Dette gir oss en mulighet til å komme oss ut av landet, og vi er veldig spent på hvordan vi blir mottatt. Vi spiller jo ikke akkurat r'n'b, og kommer nok til å skille oss litt ut i det amerikanske markedet. Men det er også det vi ønsker, sier Diesen.

- Vi må lukte svidd!

Mang en artist har opprettet verdifulle kontakter og fått sitt gjennomrudd på South by Southwest-festivalen. I fjor spilte norske Animal Alpha på samme plass og er i ettertid fått gode forbindelser på det internasjonale markedet. Mulighetene er store om man blir lagt merke til av de rette menneskene, og dette skaper naturlig nok et ekstra press til å prestere bra.

— Ja, selvfølgelig er vi nervøse. Vi må lukte svidd når vi kommer over! Derfor starter vi å øve allerede i romjula. I tillegg blir det en del studio-tid, og vi skal ha klar en EP før vi reiser. En ny singel vil også klar i løpet av våren. Så det blir hektisk for sindige sørlendinger dette her! ler Diesen.

I høst varmet Bermuda Triangle opp for Margaret Berger for et femtitalls mennesker på Kick. Over Atlanteren venter trolig en litt større folkemasse...