Akilles i Brad Pitts skikkelse dundret nylig over filmlerretet i Troja, den storslagne filmen om den trojanske krigen. Akilles ledet de spartanske styrkene i krigen som kom som resultat av at Trojanerne hadde bortført den vakre Helena.

I Spartan Total Warrior får vi gresk mytologi fra en ny side. Her spiller du en navnløs muskelbunt, som sammen med Helenas brødre, Castor og Pollux, må ta seg av en invaderende horde med romere. Du blir kastet rett inn i kampene og må prøve å holde deg i live mens du hakker deg gjennom tusenvis av fiendtlige soldater.

Man har tatt seg visse friheter i forhold til mytologien, romerne har blant annet tatt Medusa til fange (du vet, hun med slanger istedenfor hår), og bruker henne som artilleri. De skyter henne til slagmarken, der hun går rundt og får soldater som ser på henne til å fryse til stein. Ikke en god idé.

Historien ellers i spillet er sånn litt under middels, og skuespillerne er helt på trynet. Castor (eller var det Pollux?) snakker som om han skulle lest en amerikansk filmtrailer, og den romerske generalen snakker av en eller annen grunn med en overdrevent bred britisk aksent.

Men bortsett fra dette, kan Spartan Total Warrior by på en heidundrende actionopplevelse for alle som liker frenetisk knappetrykking. Her går det unna, og det går ikke mange minuttene før du runder 1000 falne soldater som ligger strødd etter deg. Oppdragene du skal utføre mellom de voldsomme nedslaktingene har en viss variasjon, selv om det vil være å overdrive å hevde at de er annet enn varianter av nettopp voldsom nedslakting.

Spartan Total Warrior anbefales for dem som ikke er så nøye med fortellerteknikken i et spill, og som måler kvalitet i antall slagne fiender.

TORE SAND

Spartan Total Warrior Sega

Sjanger: Action

Alder: 18

Plattformer: Xbox, PlayStation 2, Gamecube