MANDAL: Sist onsdag møtte noen av Mandals rockere opp for å høre nytt fra Alf Willy Karlsen i Norsk Musikkråd, og hakesleppet var et faktum da han fortalte at de blant annet kan få støtte til leie av øvingslokaler! Opprettelsen av et bandkontor for Vest-Agder kan bety bedre tider for rockere over hele fylket.— Jeg fikk sjokk. Er dette virkelig, tenkte jeg. For det måtte vel være en hake et sted, sier Jan Schultze. Han er en av Mandals mer erfarne rockere, og har for tida sitt eget prosjekt som han kaller The Shadow. Også de yngre som ikke har slitt så lenge ble imponert over det de ble forespeilet på møtet.- De skal låne ut harddisk-recorder til alle som vil spille inn demo, sier Pål Magnus Gaupestad fra nystartede Klikken Funk Experience.- Og bandkontorene på Vestlandet går så det suser. De har til og med egen turnébuss i Rogaland, og spillesteder er linka opp langs hele kysten, sier Schultze.- Og så har alle band der rett til en turné, sier Gaupestad.Nyttig for de «gamle»?

Bandkontoret i Vest-Agder vil også prøve å bedre mulighetene til å skaffe spillejobber. Det er nemlig her det skorter mest i Mandal. Med Steinar Salvesens rockeverksted har det nemlig sjelden vært noe problem å få øvd, men det har vært litt vanskelig å komme videre og få noe større med spillejobber; og da særlig utenbys.- Rockeverkstedet er jo mest beregnet på oss yngre, så det er vel kanskje den eldre garde som kommer til å få mest nytte av bandkontoret, sier Gaupestad og kikker på «gamle» Per Bertrand Aanonsen på hele 27 år. Aanonsen har vært med på mye rart, og er fortsatt aktiv i Black Zappa Mother og Oslo-baserte Gartnerlosjen. Dessuten har han et soloprosjekt kalt Dr. Slomo.Festival

— Jeg tenker på å starte et studio, sier Per. Og med 60 prosent av husleien dekket av bandkontoret ser utsiktene med ett adskillig lysere ut. Han synes også det er «jævlig fett» at bandkontoret kommer til å hjelpe til med papirarbeid og byråkrati, og at det nå blir mye lettere å finne ut av hva slags rettigheter du har som musiker.- Dessuten vil de kunne hjelpe oss å lage i stand Space Peace-festivalen i sommer. Kontoret har kontaktene som skal til for å få arrangert ting, sier Per Bertrand.- Og jo flere som melder seg til bandkontoret, jo lettere blir det, sier Schultze.- Så dette betyr at alt er sol og glede nå?- Det høres i hvert fall bra ut, sier Øystein Rafoss, også han fra Klikken Funk Experience.- Det betyr vel ikke at du blir rik av å spille. Men kanskje vi slipper å spille for gratis øl. Vi blir jo alkoholikere av slikt, mener Per Bertrand.

Norsk Rockforbund arbeider for å opprette bandkontor i alle fylker gjennom Norsk Musikkråd. Kontorene i Hordaland og Rogaland har vært oppe og gått en stund, og nå står Vest-Agder, Akershus og Troms for tur. Med dette vil band få de samme rettigheter og muligheter som andre musikere har hatt lenge. Bandkontoret skal blant annet hjelpe med følgende:- Økonomisk støtte til øving, noter, CDer, demo-innspilling med mer.- Juridisk hjelp i forbindelse med kontrakter og annet.- Støtte til leie av øvingslokale.- Opprettelse av nettverk av spillesteder.- Hjelp til å finne veien gjennom byråkrati.Norsk Musikkråd Vest-Agder oppfordrer alle band i fylket til å ta kontakt.