Monster Magnet

Bendiksbukta

Kl. 21.30

Selv ikke regn, vind og temperaturer som hører hjemme i slutten av oktober klarte å bremse den psykedeliske rock ’n roll-maskinen i Bendiksbukta.

De hadde en utakknemlig oppgave, amerikanerne, da de gikk på en regnvåt og forblåst quartscene i halv ti-tiden. Publikum hutret i klynger foran scenen og virket alt annet enn klare for tungrock med diesel i magen og Jack Daniels på innerlomma, men da bandet sparket i gang showet med en energieksplosjon av stilren rånerock, kviknet quarterne til.

Vokalist Wyndorf tok føringen fra første stund. Med sitt pistrete hår, karakteristiske bart og overkule attitude, dro han publikummet etter håret gjennom en time stilsikker, arrogant og selvsikker rock n’ roll-psykedelia. Monster Magnet spilte på alle klisjeene i hardrockhåndboka, og det funket så det sang.

Med glimt i øyet tok de quarterne bort fra Bendiksbukta og inn i en vidunderlig verden av fandenivoldskhet og høyoktan rock, og da bandet gikk av scenen etter åtti minutter, og virkelighetsflukten var over, vandret et vått, kaldt og lykkelig publikum ut i Kristiansandsnatten. En konsertopplevelse rikere, og med tjue kulhetspoeng mer enn da de kom. Sånn går det når Monster Magnet tar deg med på rock ’n roll-trip.

karakter: 5