— Det er kjempegøy. Det var helt uventet, sier Tone Vigsnes Borø fra Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Kulinarisk premie

Endelig kan hun fortelle at hun er videre i "Kakekrigen" på tv-kanalen Fem.

Torsdag kveld gikk Tone Vigsnes Borø videre i Kakekrigen Foto: Jakob Mydtskov/TVNorge

I torsdagens episode vant hun ukefinalen. Det gir henne en plass i den endelige finalen, og sjansen til å vinne en kulinarisk tur til Paris.Kveldens utfordring gikk ut på å bake brownies og cupcakes på en og en halv time. Dommerne er konditormester Lars Lian og matjournalist Monika Csango.

Tone Vigsnes Borø lagde en brownie med peanøtter og karamellsaus, og cupcakes med pasjonsfrukt og topping med pasjonsfrukt.

— Følelseskarusell

Hobbybakeren selv mente at dersom dommerne skulle ha noe å utsette på bakverkene hennes, så kunne det være at brownien var litt for godt stekt, og kanskje at cupcakene ble litt kjedelige. Men dommerne var fornøyde.

— Det eneste som trekker ned er presentasjonen. Jeg kunne tenkt meg litt mer delikat skårne ruter, og jeg kunne tenkt meg enda litt mer finesse i pyntingen av cupcakene, sa dommer Monika Csango.

Vigsnes Borø beskriver deltakelsen i programmet som noe av det villeste hun har vært med på. — Det var kjempe gøy og kjempe skummelt. Det var en følelseskarusell som ikke tok slutt før to uker etter at jeg kom hjem.

Finalen sendes på Fem 10. - 13. februar.