— Jeg har aldri opplevd et slikt talent med en så velutviklet stemme hos unge barn før, sier Øystein Aamodt i Lydbølgen Studio i Kristiansand.

Trykk på bildet i toppen, og se og hør Lila.

Han har hørt mange barn i studio, og hadde ingen spesielle forventninger da han møtte Lila første gang. Men ble fullstendig overrumplet da han fikk høre 11-åringen synge.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

- Fikk hakeslepp

— Lila og moren kom en lørdag formiddag, og vi satt og pratet en stund. Før de skulle gå, skulle Lila få prøve seg litt i studio. Hun hadde aldri sunget i studio før og ville bare prøve for moro skyld. For å kjenne litt på opplevelsen, sier Aamodt

Stemme til Lila ga den erfarne lydmannen gåsehud.

— Jeg hadde absolutt ikke forventet en slik stemme. 11-åringer har normalt en del begrensinger i stemmen, de er jo bare barn. Men Lila er kommet veldig langt til å være så ung. I tillegg til at hun har et stort talent, synger hun også teknisk veldig bra, fortsetter Aamodt.

Les også:

Trener mye

I perioder trener Lila på syngingen flere timer om dagen.

— Det er som i fotballen, det er de som trener mye på løkka som blir gode. Det er mange som sier de har lyst til å bli flinke, men som ikke gidder å trene nok. Lila vil virkelig , og har allerede øvd mye. Det er tydelig å høre, sier Aamodt.

Lilas mor, Magritt Elveseter Abrahamsen, er utdannet sanger og jobber som sangpedagog. Hun er selvsagt en god læremester for sin datter, men forteller at det først er de siste par årene at Lila har blitt veldig opptatt av syngingen.

— Hun var med i Ungdommens Kulturmønstring første gang som 10- åring, og siden den gang har hun brukt mye tid på syngingen, forteller moren.

Etter all sansynlighet står Lila på scenen igjen, under årets UKM i Lyngdal Kulturhus 8. mars.

Les også: