Festivalsjef Leif Fosselie sier billettsalget til Palmesus har gått bra. Han ønsker ikke å gå ut med konkrete tall, men antar billettene kommer til å være utsolgt før 17. mai.

— Til nå har vi solgt nærmere 90 prosent av billettene. Vi hadde i overkant av 20.000 tilgjengelig, sier Fosselie.

Han forteller lørdagen har solgt litt bedre enn fredagen, men tror forskjellen kommer til å flate ut.

— Vi skal slippe noen flere navn for fredagen, så da kommer det nok til å jevne seg helt ut, sier festivalsjefen.

Historisk salgsår

I følge musikkekspertene ser Skral festival ut til å bli den nye Hove eller Quart. Mikal Vassbotn, pressetalsmann hos festivalen, forteller om gode tilbakemeldinger:

— Historisk sett har det aldri gått så bra. Salget er bedre enn noensinne, sier Vassbotn.

Noen konkrete salgstall ønsker Vassbotn ikke å gå ut med, men forteller det bare er positive ting å si om salget. Han legger ikke skjul på at målet er å bli utsolgt. Skral har i år satt et tak på 6.000 billetter per festivaldag, men de har i tillegg kapasitet på klubbområdet.

— Det er vel omtrent 12.000 til sammen på Groos og rundt 2.500 på klubbområdet, sier han.

Vassbotn sier salget er nokså jevnt mellom dagene. Han legger likevel til at det er mange som spør etter Hozier.

— Han er en klar publikumsfavoritt. Vi merker at det kommer flere spørsmål om Hozier enn andre artister. Han er «up and coming», og er mer spennende enn andre artister vi har på programmet, sier Vassbotn.

Selger mer i år

Også Canal Street går mot en oppløftende festivalsommer. Festivalleder, Mats Aronsen, forteller forhåndssalget har økt med 5-6 prosent sammenlignet med tidligere år. Det er han positiv til.

— Salget går veldig bra, og det ser faktisk ut til å bli det beste forhåndssalget vi har hatt, sier Aronsen.

Til sammen har de omtrent 20.000 billetter, og festivalleder forteller det er de tre første dagene som har solgt mest. Han tror det kan ha en sammenheng med at lørdagsprogrammet ikke var helt klart.

— Vi slapp nettopp en ny artist, og jeg tror lørdagen nå vil ta seg opp, sier han.

Pleier ikke å selge så mye

Forhåndssalget til Sting-konserten på Odderøya går også bedre enn forventet. Konserten arrangeres av Live Nation Norge, og seniorpromotør hos selskapet, Rune Lem, er veldig fornøyd med billettsalget.

— Vi har til nå solgt i underkant av 3000 billetter. Det er svært bra, fordi vi ikke pleier å selge så mye i Kristiansand før den siste måneden, sier Lem.

Målet er å selge mellom 7.000 og 8.000 billetter. Lem mener det er et oppnåelig mål med tanke på hvor mye de har solgt til nå.

19. juni arrangeres Hunsfest i Vennesla, med Kurt Nilsen, Erlend Ropstad, Bjørn Eidsvåg og Åge Aleksandersen på plakaten.

— Salget har gått overraskende bra. Vi har blitt ekstremt godt mottatt. 75 prosent av salget kommer fra Vennesla. Resten kommer fra Agder, Oslo oog Trondheim, opplyser Jørgen Skauge i Imperiet AS.

Totalt legges det ut 4000 billetter for salg.