Siden oktober har de tre økonomi-studentene Erling Tobias Skalleberg (19), Madelen Abrahamsen (21) og Eli O. Nomeland (21) planlagt Sørlys, en helt fersk studentuke i Kristiansand.

— Initiativet kom fra SiA (Studentsamskibnaden i Agder, journ anm). Det har allerede vært arrangert i Grimstad, men siden studentmiljøet er større i Kristiansand, var det på tide at det kom en ny studentuke til Kristiansand. Vi har en fadderuke på begynnelsen av året, men det er fint også å ha noe senere for å opprettholde relasjonene mellom studentene, forteller de.

I flere måneder har de jobbet hardt med å få på plass program og sponsorer.

— Hva er det verste som kan skje nå?

— At det ikke kommer noen, sier programansvarlig Madelen Abrahamsen.

Det hele starter med en stor Kick Off-fest på utestedet Kick i sentrum fredag 14. mars. Utover uka blir det konserter med både Skambankt, Hanne Kolstø, og til avslutningsfesten kommer Samsaya og Datarock.

Men det blir også andre typer aktiviteter som styrkekonkurranse, stand-up, bingo, gamingkveld og ulike foredrag.

Siden det er første året har de tre studentene bestemt seg for å gå forsiktig fram i planleggingen.

— Vi vil ikke gå på en smell. Taktikken vår har vært å alliere oss med ulike foreninger, slik at vi kan få et bredt, samlet program under Sørlys, sier leder Erling Tobias Skalleberg.

Sørlys henvender seg først og fremst til byens 10.000 studenter, men alle over 20 år er velkomne på de ulike arrangementene.

Studentene er overbeviste om Sørlys vil legges merke til i byen.

— Folk vil merke at det er to helger der det skjer ekstra mye, sier Nomeland.