DiCaprio fikk endelig Oscar

Leonardo DiCaprio kan endelig kalle seg Oscar-vinner etter at han vant prisen for beste mannlige hovedrolle for «The Revenant».

Publisert: Publisert:

Leonardo DiCaprio. Foto: Adrees Latif / Reuters / NTB scanpix

  • NTB
Denne artikkelen er over fire år gammel

Dette er sjette gangen DiCaprio har vært nominert til en Oscar, men altså første gang han nådde helt opp i den gjeve konkurransen.

Sist gang han hadde sjansen var for to år siden, da han var nominert to ganger for «The Wolf of Wall Street»; i tillegg til en nominasjon i kategorien beste mannlige hovedrolle, var han den gangen også nominert som produsent i klassen for beste film.

«Spotlight» fikk Oscar for beste film

lmen «Spotlight» ble søndag kveld tildelt årets Oscar i kategorien beste film.

Filmen følger et team gravende journalister i The Boston Globe mens de avslører omfattende seksuelle overgrep mot barn utført av katolske prester i Boston og området rundt. Gruppen, som har samme navn som filmen, er den eldste «gravegruppen» som fortsatt er i drift.

Filmen tok også prisen for beste originalmanus.

«Spotlight» danket ut både «The Revenant» og «The Martian», der Aksel Hennie var med og spilte en tysk vitenskapsmann.

Blant de andre nominerte var også «Room» og «Bridge of Spies». Sistnevnte har en forbindelse til Norge, om enn noe perifer: Den handler om utvekslingen av en sovjetisk spion pågrepet i USA og den amerikanske piloten Gary Powers, som ble skutt ned over Sovjetunionen mens han fløy et overvåkingsfly fra Pakistan og etter planen skulle lande i Bodø.

Vikander vant Oscar for beste kvinnelige birolle

Alicia Vikander på den røde løperen under Oscar-utdelingen. Foto: Lucy Nicholson / Reuters / NTB scanpix

Den svenske skuespilleren Alicia Vikander vant Oscar for beste kvinnelige birolle i Los Angeles søndag kveld lokal tid.Hun fikk prisen for sitt spill i «The Danish Girl». De andre nominerte var Jennifer Jason Leigh («The Hateful Eight»), Rooney Mara («Carol»), Rachel McAdams («Spotlight») og Kate Winslet («Steve Jobs»).

Av de tidlige prisene gikk beste originalmanus til «Spotlight», beste tilrettelagte manus til «The Big Short» og beste kostymer til «Mad Max: Fury Road».

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.