De seks nominerte til Sørlandets litteraturpris ble offentliggjort på en pressekonferanse i Kristiansand folkebiblioteks lokaler onsdag morgen. I klassen for skjønnlitteratur er følgende nominert:

Birger Emanuelsen, «Fra Jorden roper blodet». Fra juryens begrunnelse: «Språket flyter godt og er preget av nære og detaljrike beskrivelser. Dette er en konsentrert roman, rik på kjærlighet».

Mirjam Kristensen , «Jeg har ventet på deg». Juryen skriver: «Dette er en bok som griper leseren. Karakterene trer tydelig fram mot et bakteppe av historiske hendelser og levd liv».

Borgny Salvesen , «Dikt og funderinger». 90 år gamle Borgny Salvesen fra Vennesla bokdebuterte med 70 dikt i en særegen form. «Juryen mener boka står støtt, fordi den formidler refleksjoner over hendelser og levd liv i en språkdrakt som gjør den forståelig for store grupper lesere.«

I kategorien faglitteratur er disse nominert:

Sarita Sehjpal , «Saritas India. Indisk mat for det norske kjøkken». «Oppskriftene er formidlet på en pedagogisk måte, og det legges vekt på å dele personlige erfaringer med leseren».

Ole Bernt Tellefsen (red). «En samlet framstilling av kapervirksomheten langs hele Sørlandskysten».

Øivind Berg m. fl. «Sjøøret». «Forfatterne tar oss med inn i en verden som er så fascinerende at man umiddelbart står i fare for å bli bitt av fiskebasillen».

Hvem som vinner blir avgjort ved publikumsavstemning, og prisen deles ut 23. april i Kristiansand kunsthall.

Før det skal de nominerte intervjues av Fredrik Wandrup. Det skjer 19. februar i Arendal og 20. februar i Kristiansand.