Bærumsgutten Georg, som for øyeblikket er bosatt i Kristiansand var i november 2013 i Oslo. Der har han avtalt å møte artist, produsent og spellemannprisvinner Thom Hell for en kopp kaffe.

— Det viste seg at han var ute etter prosjekt, og jeg var ute etter en produsent, forteller Georg.

Under denne samtalen foreslo Hell at de kunne gå i The Lodge, studioet til deres felles bekjente Morten Martens, for å produsere en plate sammen.

— Etter dette gikk det ganske effektivt. Vi begynte i april 2014, og var ferdig med albumet i løpet av sommeren, forteller han videre.

Inspirert av kontraster

Georg forteller videre at det som inspirerer han til å skrive låter er ytterpunktene i livet.

Jeg håper jeg får vist de som anmelder plata at jeg har vokst, og at jeg har kommet et steg videre.

— Det er følelsene i begge ender av skalaen som gir meg inspirasjon og som interesserer meg. Det er det triste og det jublende glade, og det som ikke bare kan beskrives med ord, men som også må ha en melodi forklarer han videre.

I tillegg til dette forteller han at han liker å leke med kontrastene, for eksemepel det å sette glade melodier til triste tekster. Kontraster er også bakgrunnen for tittelen på albumet.

— Jeg ville ha en tittel på plata som virkelig underbygget det kontrastfylte i låtene på plata, sier Georg. Derfor ble det «Breathe: inhale/exhale», en plate Fædrelandsvennen tidligere i uken anmeldte til terningkast 5.

Pusten er fasinerende

Det er ingen tvil om at tittelen på albumet tilsier at Georg er interessert i det vitenskapelige bak at menneske puster.

— Du tar inn noe sunt og godt som skal få blodet og hjernen til å fungere, og samtidig puster du ut det som ikke fungerer lenger, forteller han.

Man tilfører noe livgivende og kvitter seg med noe dødt nærmest i en og samme bevegelse. Dette er vakkert og fascinerende, tilføyer han.

«Breathe. Slowly»

Den låten som trekker seg fram som Georgs store favoritt er «Breathe. Slowly».

— Det er en veldig sår sang om angst og om hvordan ansten så sterkt kan innvirke på kroppen, forklarer han.

Han legger til at han synes at strykerne i outroen på låten er fine.

— Med denne sangen føler jeg virkelig at jeg får kommunisert det jeg ønsker, sier han videre.

Et steg videre

Om mottagelsen av låta har han ikke gjort seg opp mange meninger.

— Jeg håper jeg får vist de som anmelder plata at jeg har vokst, og at jeg har kommet et steg videre, sier han håpefullt.

Georg sitter igjen med gode følelser fra debutalbumet, men at det er ting som ble gjort der som han ville gjøre bedre på det kommende albumet.

— Jeg håper jeg kan bli bedre og bedre fra album til album, legger Georg til.