KRISTIANSAND: "Den Stundesløse" hadde premiere på Kilden fredag 18. januar, og hittil har rundt 10.000 publikummere sett forestillingen. Komedien er vinterens storsatsing i Kilden, og allerede før premieren antydet Kilden-direktør og "Den Stundesløse"-regissør Bentein Baardson at det kunne bli ekstraforestillinger.

— Vi har tatt høyde for at vi må forlenge spilleplanen, sa Baardson til Fædrelandsvennen en uke før premieren, basert på forhåndssalget.

Se klipp fra prøvene til "Den Stundesløse" øverst i saken.

Nå er det bestemt at Rune Andersen, Brit Elisabeth Haagensli, Trond Høvik og resten av ensemblet, som egentlig skulle hatt sin siste forestilling 16. februar, blir å se på scenen også fra 19. til 23. februar.

MER MORO: Publikum får nå flere muligheter til å se "Den Stundesløse" i Kilden. Her ser vi Rune Andersen som Oldefuks og Jørn-Bjørn Fuller-Gee som Leander. Foto: Torstein Øen

— Vi er strålende fornøyd med mottakelsen stykket har fått i presse og hos publikum, og ønsker å gi flere anledning til å få med seg vinterens storsatsing i Kilden, sier teatersjef Ingrid Forthun ved Agder Teater i en pressemelding."Den Stundesløse" er skrevet av Ludvig Holberg, men Baardson og ensemblet har gjort noen justeringer på stykket. Det snakkes sørlandsk på scenen, og Rune Andersens får virkelig brukt sine parodiegenskaper i karakteren Oldefuks. Fædrelandsvennens anmelder, Emil Otto Syvertsen, gav forestillingen terningkast seks.

— Det snubles både i trapper, uttrykksmåter og setninger i denne sørlandsversjonen av Holbergs sprelske komedie, og det hele lander elegant og stående, skrev Syvertsen i anmeldelsen.