KRISTIANSAND: Den tidligere skuespilleren, regissøren og teatersjefen overtar dermed som sjef for Norges nest største kulturbygg. Han ble presentert som ny administrerende direktør mandag ettermiddag.

— Jeg er veldig glad og stolt, og er ydmyk overfor den store jobben, sa Baardson på en pressekonferanse umiddelbart etter kontraktssigneringen.

Toppsjef

55 år gamle Baardson ble uteksaminert fra Teaterhøgskolen i 1975, og debuterte som skuespiller ved Den Nationale Scene i 1982. Han har hatt en rekke regioppdrag og skuespillerjobber rundt om i Norge, og har vært teatersjef ved Agder Teater, Rogaland Teater og Den Nationale Scene.

Baardson bli toppsjef for lederne i Kristiansand Symfoniorkester, Agder Teater, Opera Sør og vertskapsavdelingen.

— Kilden blir Europas mest fantastiske kulturhus. Det blir helt unikt både arkitektonisk og praktisk, med en helt ny måte å tenke samarbeid på, fastslår han.

- Fantastiske mennesker

— Det avgjørende for meg var de fantastiske menneskene jeg skal jobbe sammen med, og nå skal vi sammen gå løs på oppgaven med å fylle huset med innhold, sier han.

Den nye direktøren tiltrer i halv stilling i februar 2010, og trapper opp frem mot åpningen i 2012. Han skal fullføre sin oppgave som kunstnerisk leder for Ski-VM i 2011, og blir også sittende som leder for Norsk Kulturråd de neste to årene.

DEBATT: Er Baardson rett mann for jobben? Si din mening!