For Marc Jacobs: Siri under New York Fashion Week i februar 2009, for designeren Marc Jacobs. Foto: Scanpix
John Galliano: Siri i designeren John Gallianos visning for motehuset Dior under moteuken i Paris mars 2009. Foto: Scanpix
Tollerød på forsiden av norske Costume sammen med modellene Iselin Steiro og Jenny Sinkaberg.

KRISTIANSAND: Siri Tollerød skal lede jakten etter Norges nye «Top Model» når åttende sesong av reality-programmet på TV3 starter høsten 2013. — Det blir spennende, skriver Tollerød i en sms til fvn.no, før hun henviser til TV3 for ytterligere kommentar.

— Vi er veldig fornøyde med å ha fått Siri med på laget. Jeg tror dette vil være med på å styrke programmet. Mens vi tidligere har sett etter forskjellige type modeller, leter vi denne gangen etter en ekte toppmodell i motesegmentet. Vi tar rett og slett jakten ett steg videre, sier informasjonskonsulent i TV3 Line Vee Hanum til vg.no.

I Paris: Tollerød har hatt oppdrag for de største designerne og motehusene verden over. Her for den franske designeren Stephane Rolland under en motevisning i Paris i januar 2011. Foto: CHARLES PLATIAU

Tidligere har Kathrine Sørland, Vendela Kirsebom og Mona Grudt ledet det populære programmet. Tollerød har i flere år vært en av verdens mest ettertraktede modeller på catwalken, og har jobbet for store motehus som Chanel, Dolce & Gabbana, Valentino og Prada. Hun startet modellkarrieren etter å ha blitt oppdaget av «modellmamma» Donna Ioanna som 16-åring under en handletur på Sørlandssenteret.

«Modellmamma» Donna Ioanna har flere kjente modeller i stallen sin. Nå skal hun finne Norges nye Top Model sammen med Siri Tollerød. Foto: Tore André Baardsen

Ioanna skal også være med i programmet, både i castingen og som jurymedlem.— Jeg skal være med å caste 18 jenter som skal være med i programmet, og jeg drar inn til Oslo nå snart for å ha første runde med dette, sier Ioanna til fvn.n.o

I tillegg til å ha oppdaget Tollerød, jobber Ioanna i dag jobber med modeller som Merethe Hopland (22) og Frida Aasen (18), også hun fra Kristiansand, som har gjort prestisjetunge jobber for store motehus som henholdsvis Chanel og Hennes & Mauritz.

— Målet mitt med å være med i programmet er å få fram en toppmodell i dette programmet. Jeg skal være dommer i panelet i 10 av 12 episoder, og skal også være med å forme karrieren til den som vinner. Jeg skal ta personlig hånd om henne og virkelig jobbe for å få fart på karrieren hennes, sier Ioanna.

Tollerød har vært bosatt i New York de siste årene, men satte modellkarrieren på vent i fjor da hun flyttet til Oslo for å starte på PR-studier ved BI.