I neste uke braker det løs på Tromøya utenfor Arendal, og internasjonale artister som The Killers, Faith No More, The Prodigy, Franz Ferdinand, Lykke Li og Slipknot skal underholde festivalgjestene. Festivalen har tidligere år ikke vært velsignet med det beste været, og det var til tider kaotiske tilstander da regnet herjet med festivalen i 2007. Nedbørsrekord på Sørlandet var neppe den beste reklamen for en nystartet festival.

Sol

I år kan det se ut til at butikkene i regionen ikke vil gå tom for regntøy og gummistøvler. Arrangørene stoler nemlig på at langtidsvarselet stemmer.

– Værutsiktene ser kjempefine ut, og vi ser veldig frem til å kunne vise frem Hove på sitt beste, opplyser pressetalsmann Gaute Drevdal i en pressemelding fra festivalen.

Dredal viser til at flere værtjenester nå melder om sol og anstendige temperaturer på Tromøya.

Utsatt

Yr.no melder i skrivende stund om delvis skyet vær og lett bris i Arendal når festivalen starter mandag. Tirsdag, onsdag og torsdag meldes det sol og over 20 grader.

– Hove er kanskje mer værutsatt enn mange andre festivaler siden vi driver 24-timers-festival og inviterer til festival og festivalcamping på samme området, opplyser Drevdal.

Festivalen går av stabelen mellom 22. og 25. juni.