Michael Jackson, eller «The King of Pop» som han selv liker å titulere seg, fyller 50 år 29. august. I den anledning har Jackson invitert fansen til å stemme fram sine favorittsanger. Favorittsangene skal så få plass på et nytt samlealbum. Samlealbumet vil selvsagt få navnet «King of Pop», og utgaven blir unik for hvert enkelt land. Ifølge Sony BMG har Jackson solgt over 200 millioner album på verdensbasis.

Stemme

I flere land er avstemningen godt igang. Ifølge Jacksons offisielle nettside har deltakelsen vært stor i Australia, Østerrike, Belgia, Tyskland, Hong Kong, Ungarn, Japan, Neerland og England. I Tyskland har det for eksempel kommet inn 125.000 stemmer via storavisen Bild. Flere land skal avgi sine stemmer de neste ukene. Norge er imidlertid ikke nevnt i den store oversikten. Det blir plass til 30 låter på samleplaten, og både låter fra Jackson Five og solokarrieren er aktuelle. På den australske utgaven av samleplaten vil det også gjøres plass til bursdagshilsener fra fansen i coveret.

Suksess

Madonna åpnet verdensturneen sin i helgen, men 50-årsdagen ble forbigått i relativ stillhet. Popdronningen satte alt inn på å lege en forstuet ankel før turneen hennes ble sparket i gang, og derfor ble all feiring av 50-årsdagen satt til side. Hvordan Jackson skal feire bursdagen er foreløpig ikke kjent. Ifølge Contactmusic.com ser det mørkt ut for en markering der hele familien deltar. Jackson-familiens tidligere talsperson, Phoenix, har uttalt at familien forsøker å gjøre plass på sine respektive kalendere.

– Bursdager betyr ikke så mye for dem, men dette ville vært en stor familiebegivenhet. Det er et historisk øyeblikk for familien, opplyser han.