Regissøren bak kultfilmen «Blade Runner» har sammen med broren Tony Scott startet et filmselskap som skal i gang med prosjektet «Purefold»; en serie kortfilmer på mellom fem og ti minutter.

«Blade Runner» regnes som en av tidenes beste science fiction -filmer og var filmen som etablerte Ridley Scott som A-regissør i Hollywood. Filmen bygger på romanen «Do Androids Dream of Electric Sheep?» av forfatteren Phillip K. Dick som ansees som en av de viktigste innovatørene i sjangeren. Dicks verker regnes forøvrig som en stor inspirasjonskilde for moderne filosofer som Jean Baudrillard, Fredric Jameson og Slavoj Zizek.

Serien, som først skal legges ut på nettet og senere eventuelt sendes på tv, utspiller seg i framtiden, noen år før 2019 – når handlingen i «Blade Runner» finner sted.

Serien kommer ikke til å fokusere i særlig grad mot karakterene eller handlingen i «Blade Runner», ettersom verken selskapet eller Scott selv eier rettighetene.

New York Times skriver: «I stedet vil man ta opp samme tema, som eksempelvis hva det innebærer å være menneske og ha evne til empati»..

Filmskaperne planlegger også å ta i bruk sosiale nettverk slik at publikum selv kan være med på å påvirke seriens handling.

Se «Blade Runner»-traileren fra 1982: