KRISTIANSAND: Lørdag om ei uke braker det løs igjen. A-ha tar farvel med sine sørlandske fans på Sør Arena. Det kommer sikker til å bli en uforglemmelig opplevelse for publikum, men kanskje ikke like heftig som da verdensstjernene spilte sin første konsert på norsk jord.

Vet du hvem som er på bildet? Tips oss på eivind.kristensen@fvn.no eller 03811

Bildet over ble tatt en januarkveld i Gimlehallen for 23 år siden. Det var noen få timer til a-ha skulle på scenen, og panikken var i ferd med å bryte ut i køkaoset. 4000 elleville fans presset på for komme inn og se sine store helter, Morten, Pål og Magne.

Hvem er jentene som står helt framme i køen? Og hvem er jenta som lukker øynene, tydeligvis i smerte?

Bildet ble trykket stort i Fædrelandsvennens reportasje dagen etter konserten, men i reportasjen står det ingen navn. Så er en av jentene deg eller vet du hvem de er, hører vi gjerne fra deg.

Utover kaoset i køen forteller reportasjen fra 31. januar 1987 om et band i toppklasse. Anmelder Steinar Vindsland var nesten helt overbevist:

”De er ikke bare jippoproduserte nikkedukker og posterfjes. Deres første konsert i Norge befestet at a-ha kommer til å vare lenge som band. Selv om det var noe å sette fingeren på”

Og det var Morten Harkets dansing:

”Armene henger stort sett stivt ned langs siden, og danseforsøkene ble mildest talt krampaktige”.

Vet du hvem som er på bildet? Tips oss på eivind.kristensen@fvn.no eller 03811