— Det var fantastisk gøy. Skal bare føne håret nå, så blir alt bra! sier en sliten og våt Janne Formoe, som spiller Ofelia, etter premieren på Hamlet i Fjæreheia lørdag.

Formoe er nemlig så ”heldig” at hun får bade to ganger under forestillingen. Publikum sitter under varme pledd og har gode allværsjakker på, mens Janne må sprade rundt i bikini under mørke og truende skyer, og en bitende kald vind. Knottene sa heldigvis takk for seg ved inngangen, men et godt tips – ha med myggspray viss du tar turen til Fjæreheia i sommer.

— Det er gøy, kalt, men deilig. Det er egentlig mer teatersport dette, sier Eindride Eidsvoll, som spiller Claudius.

Don Johnson.

Amfiteateret i Fjærheia er nesten fullsatt på den store premieredagen. Alle er spente på å se Hamlet i ny drakt, og selv om vi har fått indikasjoner på at det er en noe Sopranos-inspirert utgave, minner settet mer om Miami Vice. I stedet for Don Johnson kommer Kristiansands egen Henrik Rafaelsen, og han skuffer ikke. Rollefigurene Gyldenstern og Rosencrantz entrer amfiet på scootere iført dresser Blomster-Finn hadde suklet over, og dansere dukker opp i lakk og lær kostymer. Her er det noe for alle.

Endeløs applaus.

Publikum er storfornøyd. De ler og koser seg, og skvetter til da det smeller i maskinpistoler og blodet renner nedover veggene. Selv om sverdene er byttet ut med pistoler, får vi likevel en sverdduell mellom Hamlet og Laertes (Marius Lien), som er meget overbevisende.

En annen publikumsfavoritt er Polonius, spilt av Knut Walle. Hans fremførelse bringer frem latteren hos tilhørerne stort sett hver gang han åpner munnen.

Skuespillerne avslutter til en stående applaus som ingen ende tar. Hamlet, selv uten tights, har bestått ildprøven.