KRISTIANSAND: — Nå blir mange glade. Dette var veldig, veldig hyggelig, sier en overrasket Pål Johan Nedal ved Senter for kreftbehandling ved Sørlandets sykehus i Kristiansand, til fvn.no.

Han har nettopp fått vite at Senter for kreftbehandling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand skal få huse Eikelands plater.

Les også: Gir bort 500 cd-plater

— Vi på Senter for Kreftbehandling trenger sårt noe ny musikk til våre pasienter. Begynner å bli rimelig lei av Nocturne, Kyrkjebø & "deutsche schlegern", skrev Nedal og smeltet kulturjournalistens arme musikkhjerte.

— Hvis det er noe jeg har sympati for så er det kreftrammede, og hvis de er stuck med møkkamusikk er sympatien tilsvarende større, medga Eikeland etter å ha trålt seg gjennom flere hundre mail av tips og ønsker om den massive platebunken.

- Dårlig utvalg

— Vi har litt dårlig utvalg på plater, så dette kommer godt med, forteller en takknemlig Nedal.

Han kan fortelle fvn.no at kreftsenteret har ca 30 cd-plater fordelt på 100 pasienter. Favoritten er Nocturne, men pasientene har ikke mye å velge påpeker Nedal.

Nå har de tre esker med musikk for barn og voksne.

Etter å ha rotet litt rundt i eskene kunne Nedal konstatere at jazzalibiet var sikret og at det ikke var for mye death metall å spore i bunkene av musikalske sjangre.

— Ytre Suløens Jassensemble: Hallelujazz! Da er jazzalibiet sikret, smilte Nedal i kapp med solen.

Pål-Johan Nedal kikker fornøyd på de tre eskene med cd-plater sammen med journalist Torgeir Eikeland. Foto: Irene Svozilik

Fredag formiddag kunne han lesse platene på en båre og trille platene inn til sitt nye hjem.

Vanskelig valg

— Det var svært mange jeg hadde lyst å gi platene til, medgir Eikeland, men mailen fra Nedal skilte seg fort ut i mengden.

— Her var det snakk om folk som har kreft og som ikke har så mye musikk å velge i, forklarer Eikeland.

I tillegg syntes journalisten det var gøy å gi bort cd-platene når mottakelsen var så hjertelig som det den var foran inngangen til senteret fredag formiddag.

— Det som ikke trigget meg var de som sa: Gi platene til meg - når kan jeg komme og hente de, humrer Eikeland.

Argumentene var nemlig mange og kreative.

Noen oppga ar de gjennomgikk samlivsbrudd og trengte ny musikk til å komme seg gjennom hverdagen, mens andre opplyste at de skulle gifte seg, men manglet en anstendig morgengave til sin bedre halvdel.

Noen tilbød seg å komme og rydde Eikelands kontor på dagen og satt allerede klar i bilen da de sendte mailen. Andre igjen ringte likegodt direkte til journalisten i håp om å sikre seg de 500 cd-platene.

Andre foreslo Biblioteket, Radio Ung, Ansgar Skolen og Radio Loland. Stiftelsen Kom og Dans hadde flere aktører på banen, og mange var fulle av morsomme og fine forslag.

Fredag ble den heldige vinneren kåret og cd-platene kjørt til sitt nye hjem.