ARENDAL: «Lei av upraktiske festivalbonger? Si hei til det perfekte bongsystemet.» Slik lanserer festivalen nyheten på sin hjemmeside.

— Det er to grunner til at vi innfører Cashless-systemet. Først og fremst for å få kontroll over kontantflyten. Det er ingen hemmelighet at det kan bli noe rot under et så stort arrangement som Hovefestivalen, opplyser leder for handel på Hovefestivalen, Frode Grønvang, til fvn.no.

Raskere

Dermed kan man ikke bruke sitt eget bankkort, eller kontanter, inne på festivalområdet. Når festivalpublikummet ankommer, vil de få utdelt et Cashless-kort, som vil fungere som et personlig betalingsmiddel på alle salgsstedene på festivalen.

Kortet lades opp med bonger på merkede ladestasjoner på festivalområdet. Stasjonene vil være bemannet, og man kan også bruke kontanter til å fylle opp kortet.

Den andre grunnen Grønvang nevner for å innføre betalingssystemet, er å unngå køer.

— Det å unngå lange køer er en av de store utfordringene i festivalverdenen. Vi tror at dette betalingssystemet vil være med på å redusere kødannelsen på festivalen og øke sirkulasjonen på området, sier han.

- Vet at systemet fungerer optimalt

Ifølge Grønvang vil Hovefestivalen være den første festivalen som benytter seg av Cashless-systemet i denne typen omfang.

— Men det er brukt på store konserter med flere eller like mange mennesker som er inne på Hovefestivalen i løpet av en dag. Så vi vet at systemet fungerer optimalt med den størrelsen som festivalen har, forteller han.

I motsetning til et vanlig bankkort er det ingen pin-kode eller bilde på kortet.

— Så hva skjer dersom man mister det, eller noen stjeler det?

— Hvert kort har et individuelt nummer som gjør det personlig. Dersom man mister det, eller får det stjålet, kan man få det sperret. Det er også mulig å spore kortet, sier Grønvang.

Dersom man har penger igjen på kortet når festivalen er over, vil man få disse refundert.