KRISTIANSAND: Festivalen hevder selv å ha solgt 8100 billetter til årets festival, og ligger med det fortsatt godt under det antall billetter Hovefestivalen hevder å ha solgt.

I begynnelsen av april hevdet Quart at festivalen hadde solgt 4400 billetter, dermed er salget doblet den siste måneden.

– Vår målsetting for 2008 har hele tiden vært 30.000 solgte billetter, og nå er vi virkelig i rute. De siste tallene gjør meg superoptimistisk, forteller festivalsjef Daniel Nordgård, til fvn.no.

— Det er to måneder til festivalen, og under 10.000 solgte billetter. Er ikke det lite?

  • Nei, tradisjonelt sett er Quarten mer påvirket av publikum som kjøper billetter rett før og kommer ned til Kristiansand, og de som kjøper dagsbilletter, sier Nordgård til fvn.no.

Nordgård har en klar teori om hvorfor mange venter med å kjøpe billetter til festivalen.

— Fjoråret festival henger litt igjen hos mange og det er en overbevisning hos vårt publikum om at vi ikke kommer til å bli utsolgt. Da er det liten grunn til å kjøpe billett tidlig, sier Nordgård.

The Hives, Kent og Death Cab For Cutie er ifølge festivalsjefen konsertene som er de mest populære konsertene blant billettkjøperne. Kings of Leon og Gnarls Barkley står også høyt i kurs.

— Vi må selge en tredjedel av de billettene for å gå i balanse og jeg har en god magefølelse, sier festivalsjefen.

Festivalen har i år budsjettert med 7500 solgte billetter daglig, noe som er betraktelig høyere enn i 2007. Da ble bare 5800 billetter solgt til hver av festivaldagene.