Spears har blitt nominert til priser under MTV VMA hele 16 ganger. Foreløpig sitter hun igjen uten heder og ære og null priser på 16 forsøk er ikke mye å skryte av. Det kan endre seg i år. Popstjernen er nominert til tre priser, beste popvideo, årets video for «Piece of me» og beste kvinnelige video.

Åpner

Etter fjorårets MTV Video Music Awards var Spears det store samtaleemnet. En utilpass Spears vraltet rundt på scenen på en måte som må ha fått koreografene hennes til å vri seg av skrekk. Hun framførte comebacksingelen «Gimme more» i det som var hennes første store opptreden på fire år. Fram mot årets prisutdeling, som går av stabelen til helgen i Hollywood, har det blitt spekulert i om Spears skal forsøke å rette opp inntrykket fra opptredenen i fjor. Det skal hun ikke. Istedet har hun fått æren av å åpne hele showet med en tale til publikum og fansen.

– Jeg er begeistret for å få lov til å åpne showet, for å få si hei til fansen, og for å være nominert, uttaler hun til MTVs offisielle nettsider.

Spennende

Foreløpig vet ingen hva Spears har planer om å bidra med. For få uker siden deltok hun i et reklameinnslag sammen med årets programleder, den britiske komikeren Russel Brand. Reklameinnslaget skulle skape blest for programmet, og en spøkefull Spears kalte ham vekselsvis for «Russel Brown» og «Russel Bland».

– MTV har lenge spilt en viktig rolle i min karriere. Jeg kan ikke si nei til å være til stede for å sparke i gang den 25. videoprisutdelingen, uttalter hun.

Ikon

I lys av den lange rekken skandaler og medieoppslag er det lett å glemme hvor suksessrik Spears faktisk har vært. Ifølge organisasjonen Recording Industry Association of America (RIAA) er hun USAa åttende mestselgende artist med 31 millioner solgte album i hjemlandet. På verdensbasis er platesalget 83 millioner. Van Toffler, president i MTV Networds Music er derfor svært begeistret for å få Spears med på showet.

– Hun har gjort alt i fra å opptre med en slange til å kysse Madonna. Jeg kan nesten ikke vente med å se hva hun finner på for å sparke igang årets show, sier Toffler.