20. oktober ble AC/DCs etterlengtede album «Black Ice» sluppet løs på verden, og etter ti dagers salg er det bare å slå fast at de aldrende boogierockerne har platekjøperne i et stålgrep.

I en pressemelding fra bandets plateselskap kommer det fram at albumet topper listene i hele 29 land, inkludert Norge. Albumet er også på topp i land som Storbritannia, Tyskland, Canada, Frankrike, Argentina, Japan, Australia, Belgia og Sverige. Albumet topper også i USA, og der kan bandet skilte med et salg på 780.000 eksemplarer i den første salgsuken. Det er første gang bandet går rett inn som nummer en i USA.

Million

Fem millioner eksemplarer av platen er sendt ut i verden. I tillegg har det også blitt solgt fem millioner eksemplarer av bandets backkatalog hittil i år. Samlet kan veteranrockerne altså komme til å skilte med mer enn ti millioner enheter i år. AC/DC spiller i Norge 18. februar på Telenor Arena i Bærum. Konsertbillettene til AC/DC-konserten i Oslo ble lagt ut for salg klokken 09.00 mandag 13. oktober, og kun kort tid etter gikk sidene til Billettservice ned. De tålte ikke pågangen. Konserten ble utsolgt på 15 minutter.

Konsert

Bandet åpnet sin verdensturné i Pennsylvania i USA tirsdag, 28. oktober Wilkes-Barre. 30. oktober spiller bandet i Chicago. Flere klipp fra generalprøven den 27. oktober, og konserten dagen etter har funnet veien ut på nettet. Ifølge det australske nettstedet Undercover.au spiller AC/DC over to timer, og det er platene «Back in Black» og «Let there be rock» som er representert med flest låter, sammen med den nye platen «Black Ice».

Her er et klipp fra generalprøven:

Her er settlisten for bandets turné:

1. Rock 'N Roll Train

2. Hell Ain't A Bad Place To Be

03. Back In Black

4. Stiff Upper Lip

5. Dirty Deeds Done Dirt Cheap

6. Thunderstruck

7. Hard As A Rock

08. The Jack

9. Hells Bells

10. Shoot To Thrill

11. You Shook Me All Night Long

12. TNT

13. Whole Lotta Rosie

14. Let There Be Rock

15. Highway To Hell

16. For Those About To Rock

17. Anything Goes

18. Big Jack

19. War Machine

20. Black Ice

21. Bad Boy Boogie

Enda et klipp fra generalprøven: