— Å få en så stor kunstner til et lite galleri ute i bygde-Norge skal egentlig ikke gå an, men utrolige ting kan skje om du bruker begeistring som drivkraft, sier en strålende fornøyd gallerist Hugo Opdal fra Flø på Sunnmøre.

Furuholmen hjalp til

16. november skal det vesle galleriet ha salgsutstilling med den beryktede verdensstjernen Damien Hirst.

Dette er første gang galleriet får besøk fra utlandet, og lokalene ligger i en nedlagt skole i bygda som huser 160 innbyggere. Fotograf og gallerist Hugo Opdal fikk storfisken på kroken i London for en drøy måned siden, med Magne Furuholmen som døråpner.

Skal lokke Hirst

Galleristen til Damien Hirst kommer helt sikkert, og Hugo Opdal forsøker nå å lokke Hirst selv med bygdas flotte natur.

Studio Hugo Opdal ligger med fjellet i ryggen og har vidt utsyn mot havet, noe Opdal mener vil skape en flott ramme for Hirst sin kunst. I september satte Damien Hirst rekord da han solgte kunst for svimlende 198 millioner dollar på en og samme auksjon. Han er kjent for sin bruk av ekte dyr lagt på formaldehyd, blant annet en halv kalv og en hel tigerhai.

Dobbelt så rik som Jagger

Hirst skal være dobbelt så rik som Mick Jagger, og hans verk inngår i flere norske samlinger, blant annet hos Petter Stordalen. Dette blir kunstnerens andre salgsutstilling i Norge. Under den første, i Galleri Trafo i Asker, ble det solgt verk for tretten millioner norske kroner. På Flø vil Hirst vise kunst i hovedsak fra samlingen «New Religion».