GRIMSTAD: Skral-arrangørene søkte om å få etterbevilget 400.000 kroner. På et møte mandag kveld besluttet Grimstads kulturutvalg å gi arrangørene en åttendedel av dette beløpet.

— Nå rydder de opp, og nå ville et flertall av kulturutvalget være med på å støtte dette. Nå håper vi det blir kronerulling fra private for å dekke resten av gjelden deres, uttalte leder av kulturutvalget i Grimstad kommune, Øystein Haga (V), til Agderposten etter møtet.

Vedtaket ble avgjort med knappest mulig flertall. SP, Venstre, AP og Høyre stemte for, mens Frp og KrF ikke ønsket å betale ned festivalens gjeld.

700.000 i gjeld

Arrangørene av Skral står totalt med 700.000 kroner i gjeld etter at festivalen gikk av stabelen for siste gang i sommer.

Kulturutvalgets leder stemte selv for å dekke noe av denne gjelden. Han sier til Agderposten at han synes det er synd at den lille festivalen med det store hjertet har gått tapt.

— Jeg er veldig stolt av hva de har fått til, med festivalen som var en veldig annerledes og mer intim festival, som passet som hånd i hanske for universitetsbyen. Vi får håpe at næringslivet er med på å støtte dette, sier Haga.

Støttekonsert

Stian Tobiassen i Skral Festival opplyser om at de allerede har fått inn noen penger fra bedrifter og privatpersoner. I kveld arrangeres det støttekonsert for festivalen på Luftslottet i Grimstad. Der stiller blant andre bandet Heroes & Zeros fra Lillesand opp og spiller gratis.

Arrangørene håper ifølge Agderposten på at få inn mellom 100.000 og 150.000 kroner på kveldens konsert.